Реал Мадрид отново ще намалява заплатите, този път с 30%


Реал Мадрид отново ще намалява заплатите, този път с 30%
Снимка: Getty Images/Guliver

1199 0

От Реал Мадрид обмислят ново намаляване на заплатите за следващия сезон с 30%. Това намаление би било независимо от 10%, което вече беше договорено за този сезон със състава и би засегнало и висшите служители на клуба, но не и останалите работници, твърди AS.

За този сезон планираният бюджет на "белия балет" бе 822 милиона евро, като е разделено на 4 - 161 милиона евро от продажбата на членски карти, абонаментни карти и продажба на билети, 109 милиона евро от международни турнета, 180 милиона евро от телевизионни права и 371 милиона от маркетинг. Всичко това обаче е застрашено заради пандемията от коронавирус. Най-добрият сценарий е, ако Реал загуби само 20% от този доход, което се равнява на 165 млн. евро.

С най-големи заплати в клуба са Серхио Рамос, Гарет Бейл и Еден Азар  – 14,5 милиона евро на година. При намаление с 30% тримата ще приберат по 10 милиона евро на сезон (ще загубят 4,3 милиона евро). Подобно съкращение на заплатите ще бъде широко разпространено действие от страна на големите отбори в Европа. Междувременно пък стана ясно, че всички тестове за коронавирус в клуба са отрицателни - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички