Ефектът Роналдо: Най-малко голове и най-слаби голмайстори в Испания от години насам


Ефектът Роналдо: Най-малко голове и най-слаби голмайстори в Испания от години насам
Снимка: Getty Images/Guliver

5474 0

Този сезон в Ла Лига се оказва изключително слаб от гледна точка на голмайсторите и отбелязаните попадения като цяло в лигата. Със сигурност една от причините за това е напускането на мегазвездата Кристиано Роналдо, който освен, че допринасяше с множество голове, мотивираше и останалите нападатели да надскачат възможностите си.

За първи път от сезон 2006/07 водачът за приза "Пичичи" (голмайстор на Ла Лига) е с толкова ниска резултатност след толкова изминали кръга. В момента Лионел Меси е лидер с 14, а втори е Карим Бензема с 13. В споменатия сезон Рууд ван Нистелрой е с най-много попадения след края му - само 25. Оттогава насам няма сезон с толкова малко голове на сметката на водещия реализатор, а сега има опасност дори да не бъдат достигнати и тези попадения.

Освен това, самите голове, които са вкарани в Испания, са само 583. Отново - най-ниско постижение от 13 години насам. С Меси и Роналдо в Ла Лига, на този етап от сезона никога не са били вкарани по-малко от 600 гола. След напускането на португалеца обаче още през миналия сезон се видя спад.

РЕАЛ МАДРИД ИЛИ БАРСЕЛОНА: 15 ДВУБОЯ, КОИТО ЩЕ РЕШАТ ТИТЛАТА В ИСПАНИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички