Реал Мадрид изпреварва Барселона за подписа на японска сензация


Реал Мадрид изпреварва Барселона за подписа на японска сензация
Снимка: Getty Images/Guliver

1613 0

Тийнейджърската сензация Такефуса Кубо е близо до това бъде привлечен от испанския колос Реал Мадрид, съобщиха медиите в Япония. Нападателят на Токио, който наскоро дебютира с екипа на националния отбор и получи прякора „Японския Меси“, е свързван още с отборите на Барселона, ПСЖ и Манчестър Сити.

От Токио отказаха да коментират информациите за АФП, но вероятната нова дестинация на Кубо изглежда Мадрид, където той ще играе за втория отбор на „белите“, твърдят медиите. 18-годишният Кубо спечели прозвището си, след като бе поканен в академията на Барселона на 9-годишна възраст. От каталунския гранд продължават да следят изявите му, но изглежда, че „Белия балет“ е фаворит за подписа му.

„Лос Бланкос“ са предложили на Кубо по 1 млн. евро на година, за да играе във втория отбор на Реал – Кастийя, където да придобие нужния опит за първия отбор, допълниха още японските медии. Според Marca двете страни са много близо до споразумение, като за трансфера ще похарчат 2 млн. евро.

Барселона се опита да привлече таланта през 2014, но сделката така и не се осъществи, след като ФИФА наложи трансферна забрана на клуба за нарушаване на правилата за подписване с играчи под 7-годишна възраст. Кубо се появи като резерва през второто полувреме при успеха на Япония над Ел Салвадор с 2:0 през уикенда и попадна в разширения състав на „самураите“ за Копа Америка, който започва в петък.

А какви бяха първите думи на звездното попълнение на Реал - Еден Азар, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички