"Сбъднах детската си мечта" - 50 хиляди полудяха по Еден Азар (ВИДЕО И СНИМКИ)


"Сбъднах детската си мечта" - 50 хиляди полудяха по Еден Азар (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: Guliver/GettyImages

11421 0

Мечтата на Еден Азар се сбъдна. В четвъртък вечер (13.06) белгийският ас най-накрая беше предствен като нов футболист на Реал Мадрид - трансфер, за който се говореше вече три години и най-накрая беше осъществен срещу 100 милиона евро стартова сума, която може да прехвърли 130 милиона. 

Макар и с половин час закъснение, Азар се появи пред 50 хиляди фенове на "белия балет", които дори по време на пресконференцията продължаваха да пълнят стадион "Сантиаго Бернабеу".

"Осъществих една мечта", категоричен беше Еден Азар, който направи пълна обиколка на "Бернабеу", за да усети любовта на привържениците, които избухнаха в момента, в който той целуна емблемата.

"Добре дошъл, Еден - думи, които исках да кажа отдавна. Радваме се, че благодарение и на Челси осъществяваме твоята мечта", каза Перес при представянето на Еден Азар, който засега няма номер в Реал Мадрид, но се очаква да получи №7.

Ето и всичко най-интересно, което се случи по време на представянето:

21:11: Еден Азар целуна емблемата на Реал Мадрид и стадионът едва не се срина:

21:05: Под мощните овации и викове "Еден Азар" белгиецът излезе на терена с екипа на Реал Мадрид и направи първите си трикове с топка в крака пред около 50 хиляди фенове на "белия балет".

20:53: Здравейте всички. Испанският ми не е много добър, затова ще кажа няколо думи на френски. Благодаря напрезидента и семейството ми, че този ден дойде. Още от училище мечтая да съм играч на Реал Мадрид. Искам да спечеля всичко с този тим - Еден Азар.

20:49: От много време чакахме този момент, но ви представям един от най-добрите футболисти на света - Еден Азар. Еден, ти вече си играч на Реал Мадрид и "Бернабеу" е твоят дом. Радваме се, че изпълни твоята мечта и вече си част от нашето семейство - Флорентино Перес.

20:43: Еден Азар и 13-те европейски титли:

20:40 часа: Представянето най-накрая започна. Забавянето е било заради феновете, които все още пълнят "Бернабеу", но вече и третият етаж на стадиона е почти пълен за посрещането на Азар.

20:25 часа: Договорът е подписан:

20:05 часа: Два от 3-те етажа на стадион "Бернабеу" са напълно пълни за посрещането на Еден Азар.

19:50 часа: Азар е на стадиона, като в този момент подписва договора си и се снима с президента и семейството си - така, както повелява традицията в "кралския клуб".

19:30 часа: Вече над 25 хиляди привърженици са на стадиона за посрещането на Еден Азар.

ВИДЕО: Тук може да гледате всичко на живо:

18:00 часа: Два часа преди началото на шоуто на "Бернабеу" вече има извиващи се опашки пред входоведе на стадиона. 

17:00: В социалните мрежи вече се появи видео, на което се вижда как стигна в клиниката "Ла Моралехас" за медицински прегледи преди представянето му.

Азар ще струва 100 млн. евро на Реал, но заради различни бонуси в контракта му тази сума може да нарасне до почти 150 млн.  Белгийският национал премина в Реал от английския Челси, където игра 7 години. Последният му мач със синята фланелка бе финалът в Лига Европа, където Челси победи Арсенал. Общо за лондончани Азар изигра 352 мача, вкара 110 гола и даде 92 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички