Реал Мадрид изнесе лекция на Севиля и увеличи преднината си на върха (ВИДЕО)


Реал Мадрид изнесе лекция на Севиля и увеличи преднината си на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5150 0

Реал Мадрид успя да победи Севиля в среща от 11-тия кръг на Ла Лига. Срещата на "Сантиаго Бернабеу" завърши при резултат 3:1, а две от попаденията на "лос бланкос" бяха от световна класа.

Още в началните секунди Реал взе инициативата и закономерно откри резултата в 5-ата минута. Винисиус отне топката от отбраната на Севиля, проби в наказателното поле и подаде на Лука Модрич, който не сбърка и откри резултата. Винисиус имаше перфектната възможност да удвои в 45', но се засуети след ситуация един на един с противниковия вратар Боно.

През втората част Севиля успя да изравни за 1:1 чрез Ламела, който се възползва от грешка в изнасянето на топкат на домакините. Реал обаче живна моментално след гола и нанесе двоен удар над съперника си.

"Лос бланкос" организираха образцова атака, която завърши с гол на Лукас Васкес в 80'. А само минута по-късно Феде Валверде оформи крайното 3:1 с истински шедьовър.

Реал вече е с актив от 31 точки на върха в Ла Лига. Севиля пък допусна поредно разочарование и заема 14-ата позиция с актив от 10 пункта. 

Във вторник (25 октомври) Реал ще се изправи срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига, а Севиля посреща Копенхаген у дома също в най-комерсиалния европейски турнир.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута отбраната на Севиля се пропука. Винисиус отне на фланга, проби в наказателното поле и намери Лука Модрич, който от непосредствена близост откри - 1:0 за Реал.

Video edited on Kapwing

След попадението и двата тима вдигнаха оборотите. Играта на "Бернабеу" стана доста интересна. Изглежда ранният гол не е повлиял по никакъв начин на гостите, които играха нахъсано. В 19' Реал получи правото да изпълни пряк свободен удар. Дейвид Алаба застана зад топката и много малко не му достигна да реализира от близо 25 метра. Няколко минути по-късно Родриго показа своята техника. Футболистът намери пространство да стреля от дистанция, но ударът, който нанесе, бе неточен.

До края на първата част офанзивната игра и на двата отбора се запази. В 40-ата минута се откри нова възможност пред гол за Лука Модрич. Хърватинът получи топката в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от противников защитник. 4 минути по-късно Винисиус получи уникален пас от Федерико Валверде, който изведе бразилеца очи в очи с Боно. Крилото обаче тръгна да преминава през вратаря на андалусийци и уби ритъма си, пропускайки положението. Минута по-късно пък Хесус Навас нанесе първия точен удар за гостите, който обаче не затрудни Куртоа. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по страхотен начин за андалусийци. В 54-ата минута Винисиус сбърка с изнасянето на топката от полето на гостите. Кълбото се озова в Монтиел, който намери своя съотборник Ламела, който се озова сам срещу Куртоа, и от малък ъгъл успя да изравни - 1:1. Три минути по-късно пред Иско се откри шанса да направи пълен обрат, наказвайки бившия си тим с хубав удар, но за негово съжаление той бе неточен. Севиля продължи да натиска и стигна до още едно положение. Ерик Ламела успя да стреля от дистанция, но изпълнението му бе неточен. 

Video edited on Kapwing

Реал обаче се посъбуди малко след гола. Мадридчани взеха инициативата и създадоха няколко положения. Най-чистото от тях дойде в 72-ата минута, когато Винисиус бе отново изведен очи в очи с Боно, но за пореден път бразилеца изпусна да се отчете с гол.

Реал Мадрид закономерно си върна преднината в 80'. Резервата Марко Асенсио даде началото на образцова атака, извеждайки Винисиус, който намери Лукас Васкес, а за него остана лесното - да вкара за 2:1.

Video edited on Kapwing

Само минута по-късно Феде Валверде получи хубав пас от Марко Асенсио и от дистанция вкара много красив гол за 3:1.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Кроос, Модрич, Валверде, Чуамени, Винисиус, Родриго, Менди

Севиля: Боно, Навас, Монтиел, Гудей, Маркао, Телес, Оливер, Ракитич, Джордан, Ламела, Иско

Преди мача:

"Белият" балет води с три точки на Барселона след победата в пряката среща между двата тима и победа над андалусийците ще продължи периода, в който "кралете" са на челна позиция. Гостите пък се намират на 12-о място с 10 точки от 10 срещи и нищо не е сигурно за тях, тъй като 18-тия Жирона е с 8 точки. 

Реал Мадрид няма поражение от началото на кампанията, като серията във всички турнири включва 14 срещи и две равенства. Възпитаниците на Карло Анчелоти играха и в междинен кръг през седмицата, когато победиха Елче с 0:3.

Севиля също игра в началото на седмицата, когато направи реми с Валенсия (1:1). Андалусийци имат едва две победи от началото на сезона в Ла Лига и по още 4 равенства и загуби. Те имат и шест сигурно пропускащи срещите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички