Реал Мадрид и Манчестър Сити притиснаха съперниците от самото начало и превзеха върха


Реал Мадрид и Манчестър Сити притиснаха съперниците от самото начало и превзеха върха
Снимка: Getty Images

1888 0

Сезон 2023/24 е само на няколко седмици, но вече има някои познати имена на отбори в "петте големи" лиги на Европа, които блестят. От отборите, които са играли три мача в шампионата, Реал Мадрид и Манчестър Сити са единствените два, които са спечелили максималните девет точки. Странното е, че и двата отбора имат абсолютно еднакви рекорди с шест отбелязани гола и един допуснат в началните мачове.

На върха още в началото

Испанският полузащитник Родри отбеляза късен победен гол за Манчестър Сити в неделя срещу Шефил Юнайтед. След това той каза пред репортери, че отборът се е справил добре, за да се възстанови от поражението на Къмюнити Шийлд и да спечели първите си три мача в лигата.

Райо Валекано все още не е изиграл третия си мач за сезона и ще изравни с Мадрид на върха в Ла Лига, ако продължат победния си ход, когато се изправят срещу Атлетико Мадрид в понеделник вечер.

Монако и Марсилия са изравнени на върха във Франция, като и двата си осигуриха седем точки от първите си три мача. В настоящия момент десетте гола на Монако в три мача им дават предимство в головата разлика.

Байерн и Унион впечатляват в Бундеслигата

Не е изненада да видим Байерн Мюнхен да води в Германия, но положителното начало на Унион Берлин е по-малко очаквано. Унион се представи задоволително през миналия сезон, за да си осигури квалификация за Шампионска лига и те започнаха 2023/24 в същия дух.

Байерн Мюнхен подписа с английския нападател Хари Кейн, а бившият играч на Тотнъм впечатли от самото начало. Кейн има три гола и една асистенция в първите си два мача, след като новият му отбор остави поражението в Суперкупата на Германия зад гърба си.

Байерн Леверкузен, Волфсбург и Фрайбург също са с шест точки след два мача в Бундеслигата, но имат по-лоша голова разлика от Унион и Байерн.

В Италия, другата топ европейска лига, която започна със седмица закъснение, има три отбора, които са събрали максимален брой точки от първите две срещи. Милан оглавява таблицата, пред действащите шампиони Наполи и Верона по голова разлика.

Кога започва Шампионската лига?

С големите европейски лиги отново в действие след лятната ваканция, очите неизбежно ще се обърнат към началото на кампанията за Шампионска лига 2023/24. Финалните мачове от плейофния кръг за квалификациите на Шампионската лига ще се проведат във вторник, 29 и сряда, 30 август, което означава, че скоро ще разберем самоличността на 32-та отбора в груповата фаза.

Жребият за груповата фаза ще се проведе в четвъртък, 31 август и трябва да започне в 19 часа българско време. Първият кръг от груповата фаза на Шампионска лига ще се проведе на 19-20 септември. Груповата фаза ще приключи на 12-13 декември с последния кръг от срещите.

Лошата новина, която е в състава на Реал Мадрид, въпреки отличния стар е контузията на Винисиус, която е по-сложна от очакваното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички