4 финала, 4 попадения: Странна тенденция успя да се наложи в Шампионска лига


4 финала, 4 попадения: Странна тенденция успя да се наложи в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2302 0

Манчестър Сити си осигури мечтания триумф в Шампионска лига, след като победи Интер на финала в Истанбул на стадион "Кемал Ататюрк". Гражданите постигнаха успеха с минималното 1:0 след попадение на Родри и по този начин продължиха доста странна тенденция на финалите в най-комерсиалния европейски турнир в последните 4 години.

4 финала, 4 гола

От 2020 година насам победителят в Шампионска лига успява да се поздрави с купата с големите уши след победа с минималното 1:0 във финала.

Тази тенденция стартира с победата на Байерн Мюнхен над ПСЖ през сезон 2019/20 с гола на Кингсли Коман и продължава с успеха на Челси над Сити през 2020/21 с попадението на Кай Хаверц. През изминалия сезон (2021/22) Реал Мадрид също триумфира над Ливърпул с минималното 1:0, благодарение на Винисиус.

Победата с 1:0 на Сити над Интер се превръща в 19-ия финал в историята на КЕШ и Шампионска лига, който завършва с минимален успех за даден отбор. Най дългата серия от финали, завършвали с резултат от 1:0 е в периода 1978-1983, когато Ливърпул и Нотингам Форест триумфират на два пъти, заедно с Астън Вила и Хамбург.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хосеп Гуардиола се превърна в първия треньор, постигнал два требъла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички