Реал Мадрид бе потопен от "подводница" в исторически невиждан за клуба мач (ВИДЕО)


Реал Мадрид бе потопен от "подводница" в исторически невиждан за клуба мач (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5936 0

Испанският шампион Реал Мадрид допусна поражение с 1:2 от Виляреал в първия си двубой от Ла Лига за календарната 2023 година. "Жълтата подводница" потопи съперника си на своя територия и по този начин изравни четвъртия в класирането Атлетико Мадрид (по 27 точки, но "дюшекчиите" са с мач по-малко). Реал пък остава втори с равен брой точки с Барселона, но и мач повече.

Мачът бе исторически за "кралския клуб" в неособено положителна за местните привърженици светлина. Става въпрос за това, че никога допреди този двубой не се бе случвало Реал да излезе за официален мач без нито един испанец в титулярния си състав.

Първото полувреме завърши без попадения, но след само няколко минути игра домакините можеха да поведат. Коклен бе намерен в наказателното поле и по красив и труден начин насочи топката по земя към вратата на Куртоа, но тя се отби в страничния стълб.

Само две минути след старта на втората част резултатът бе открит от Пино, чийто изстрел бе донякъде отразен от Куртоа, но след това топката някак се озова в мрежата през Ферлан Менди. Странностите не приключиха дотук.

Малко след час игра, в рамките на няколко минути, бяха отсъдени две дузпи за игра с ръка - по една и за двата тима ("Хандбал" на Виляреал - Реал Мадрид доведе до тревоги за вратарите - ВИДЕО). В първия случай Бензема изравни, а впоследствие Морено отново изведе тима си напред в резултата и оформи крайното 2:1.

Интересни факти около Виляреал - Реал Мадрид:

- Пепе Рейна играе два последователни двубоя в Ла Лига като титуляр за първи път от май 2005 година (отново за Виляреал).

- От юли 2020 година Жерар Морено е вкарал 93% от дузпите, които е изпълнил (13/14). Единствено Борха Иглесиас е с по-добри показатели в Ла Лига за този период от играчите, изпълнили поне 10 дузпи (11/11).

Стартови състави:

Виляреал: Рейна, Фойт, Албиол, Торес, Морено, Коклен, Парехо, Баена, Пино, Чукуезе, Морено

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Рюдигер, Менди, Алаба, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

Виляреал - Реал Мадрид по ТВ: къде да гледаме дербито от Ла Лига?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута резултатът можеше да бъде открит, след като Коклен се озова в наказателното поле на противника и получи топката. Той стреля слабо, но прецизно отблизо, като ударът му се отклони от страничния стълб.

"Кралския клуб" отговори с няколко атаки. При едно от нападенията Бензема и Винисиус комбинираха по добре познат и успешен начин, но атаката завърши с неточен изстрел на французина. В 21-вата минута пък Бензема подаде по чудесен начин към Милитао в наказателното поле, но шутът на бразилеца бе с малко неточен.

Няколко минути по-късно "жълтата подводница" създаде второто най-хубаво положение в мача, след като играч на тима излезе очи в очи с Куртоа, но стражът на Реал скъси бързо разстоянието и отрази.

5 минути преди края на полувремето Винисиус бе намерен в наказателното поле и стреля опасно, но Пепе Рейна се отличи с добра намеса и изби в ъглов удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

47' - 1:0! Само две минути след старта на второто полувреме се стигна до гол в полза на Виляреал. Морено намери Пино в наказателното поле. Той стреля добре, като Куртоа успя да играе с топката и да я отклони леко, след което тя мина и през Ферлан Менди, за да се озове някак в мрежата.

Секунди след това Реал можеше да отговори още със следващата атака и да изравни, но Бензема стреля в наказателното поле малко покрай десния страничен стълб на Рейна.

59' - 1:1! Карим Бензема се нае с изпълнението на дузпа, получена за неправомерна игра на домакините в наказателното им поле. Французинът стреля в левия вратарски ъгъл, а стражът бе пратен в обратната посока, за да се стигне до гол.

63' - 2:1! Само няколко минути след това и Виляреал получи правото да изпълнява дузпа. Слабо подаване по земя срещна ръката на Алаба в наказателното поле на Реал. Бранителят се бореше да запази баланс и ръцете му бяха в неестествена позиция, като в крайна сметка докосна топката. Жерар Морено превърна дузпата в гол.

До края на мача Реал Мадрид така и не стори нужното, за да си заслужи точката в двубоя. Положенията пред вратата на Пепе Рейна бе бяха достатъчно опасни за попадение, а Виляреал се представи на ниво в отбрана.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Виляреал е загубил само един от последните си шест двубоя у дома през този сезон (4 победи и 1 равенство в останалите). "Жълтата подводница" ще се надява добрата форма да продължи, но истината е, че не са побеждавали на свой терен "кралския клуб" от декември 2015 година.

Ако футболистите на Карло Анчелоти не натрупат комфортен аванс от попадения обаче, до последно ще треперят, тъй като Виляреал е вкарвал след 85-ата минута в два от последните си три двубоя у дома. Все пак трябва да отбележим, че Реал е правил същото - но като гост (гол след 85' в два от последните три мача).

Цели три от последните пет сблъсъка между тези съперници са завършвали без победител (последните им два двубоя един срещу друг приключват без попадения). Все пак останалите два мача са победи за Реал, и то при напълно идентични резултати - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички