Реал добави Марсело, Иско и Бейл към списъка с "легенди" на клуба


Реал добави Марсело, Иско и Бейл към списъка с "легенди" на клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

2550 0

Реал Мадрид обяви Марсело, Иско и Гарет Бейл за "легенди" на клуба. Това става ясно от официалния сайт на "викингите", в който има секция "легенди", а в нея тримата вече са вписани. Първият вече официално напусна "белия балет", след като се се присъедини към тима през 2007 г. и успя да се превърне в най-титулувания играч за столичаните. 

Испанският полузащитник Иско пък акостира в Мадрид през лятото на 2013 г., когато бе привлечен от местния Малага. Там той записа силни мачове както в Ла Лига, така и в Шампионска лига, а това бе достатъчно да бъде купен от "кралския клуб" за 60 милиона евро. Впоследствие записа 246 срещи в елита на Испания и отбеляза 37 попадения. Асистенциите му са с 6 повече - 43. След края на юни той също ще напусне, а към момента не е ясно къде ще продължи кариерата си. 

Гарет Бейл е третата звезда на Реал от близкото минало, която се очаква да напусне съвсем скоро. Уелсецът подсили мадридчани през есента на 2013 г., а преди това бе част от Тотнъм. Испанското ръководство плати над 100 млн. евро за правата му, а за "белия балет" записа 258 срещи в Ла Лига, в които вкара 106 гола и асистира 67 пъти.

Неговото представяне се влияеше от външни фактори, както и от доверието на моментния наставник, а през 2020 г. се върна при "шпорите" под наем. Сега и неговото бъдеще е неясно, а много хора смятаха, че ако нацията му не се класира на Мондиал 2022 - той ще сложи край на кариерата си. Уелс се класира за предстоящото Световно, но бъдещето на офанзивния играч остава неизвестно.

Вижте къде може да продължи Марсело!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички