Разликата с Реал Мадрид вече е двуцифрена: Жирона се издъни и дава шанс на Барселона


Разликата с Реал Мадрид вече е двуцифрена: Жирона се издъни и дава шанс на Барселона
Снимка: Getty Images

4980 0

Хетафе спечели с минималното 1:0 домакинството си на Жирона от 29-тия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в мача вкара 19-годишният Йелу Сантиаго в 33'.

С успеха от Хетфае помогнаха на съгражданите си от Реал който е лидер със 72 точки, втори остава Жирона с 62 точки, а трети е Барселона с 61. За каталунците предстои мач с Атлетико Мадрид в неделя. Хетафе пък се изкачи до деветата позиция в класирането и е с актив от 38 точки.

Първото полувреме не бе богато особено на голови положения, като Жирона дори нямаше и точен удар. В 13' нарушение на Омар Алдерете бе прегледано за червен картон, но в крайна сметка Хетафе остана в пълен състав, тъй като реферът запази първоначалното си решение за жълт картон.

В 33' домакините успяха да открият резултата. С Чудесна извеждаща топка от страна на Мориба освободи Йелу Сантиаго в наказателното поле, който не сбърка и вкара за 1:0. До края на първата част Жирона имаше две нелоши възможности чрез Артьом Довбик, но и двата удара минаха покрай вратата.

През вторите 45 минути Хетафе се представи отлично в защита и не позволи на Жирона да създаде нещо опасно в атака. 10 минути преди края дори можеше да стигне до втори гол. Хайме Мата стреля много опасно, но вратарят Пауло Гасанига спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички