Жирона продължава да се срива: Падна от опашкар и вече е на 7 точки зад Реал Мадрид


Жирона продължава да се срива: Падна от опашкар и вече е на 7 точки зад Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

847 0

Жирона записа нова грешна стъпка в Ла Лига и се отдалечава от битката за титлата. Тимът от Каталуня загуби от Майорка в мач от 27-ия кръг на испанското първенство и вече е на 7 точки зад лидера Реал Мадрид.

Опашкарят Майорка се наложи с 1:0 над доскорошния лидер в класирането. Единственият гол бе дело на защитника Хосе Копете в 33-ата минута, дошъл след колективна грешка в отбраната на гостите.

Трета загуба за каталунския тим в последните 5 мача

Жирона е в много неприятна серия, като има само 1 победа в последните си 5 мача. Тимът на Мичел е и с 3 загуби в този период. За Майорка това е едва пети успех за сезона. 

Майорка откри резултата в 33-ата минута след грешка в отбраната на Жирона. След изпълнение на корнер бе отправен удар от играч на домакините, а Гасанига боксира. Топката стигна до Хосе Копете, който реализира от наказателното поле за 1:0.

В ситуацията имаше съмнения за игра с ръка на негов съотборник, но след консултация с ВАР съдията на двубоя призна гола.

В 38-ата минута Жирона можеше да изравни след удар от воле на Йон Елмер Солис, но Предраг Райкович спаси.

Въпреки изоставането си в резултата, до почивката каталунският тим не показа достатъчно добра игра и не стигна до добър шанс за изравняване.

През второто полувреме Жирона създаде повече ситуации пред вратата на Майорка, но никой от тях не доведе до гол. В 64' трима играчи на Мичел си попречиха взаимно за изстрел в наказателното поле, а 10 минути по-късно Порту стреля над вратата.

В 75' доскорошният лидер в Ла Лига беше близо до отбелязване, след като Савио отправи изстрел от вътрешността на наказателното поле, но топката се отби в тялото на Маскарел.

Жирона вече сериозно изостава в битката за титлата от Реал Мадрид - на цели 7 точки. Успехът изкачи Майорка с една позиция и те вече са 15-и.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички