Разкритие: Меси и Суарес не разговаряли със Сетиен 2 месеца до уволнението му


Разкритие: Меси и Суарес не разговаряли със Сетиен 2 месеца до уволнението му
Снимка: Getty Images/Gulliver

1530 0

Разкритие на журналисти от "Cadena SER" показва защо бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу толкова искаше да се раздели с нападателя Луис Суарес. След преминаването на уругваеца в Атлетико (Мадрид) се появиха твърдения, че Бартомеу е искал да раздели звездата с капитана на тима Лионел Меси заради голямото им сътрудничество и извън терена.

Според изданието след равенството със Селта във Виго (2:2) през миналия сезон, което де факто лиши каталунците от шансове да спечелят титлата, Меси и Суарес са заявили на треньора Кике Сетиен, че "не са виждали по-лош треньор в живота си". След това са отказали да разговарят с него. Тяхната позиция е била подкрепена от Жорди Алба и няколко други играчи.

Футболистите обвинявали Сетиен в лоши тактически решения и ненавременни смени, които пречели на отбора да удържи преднината си до края на мача със Селта. Тогава треньорът извади от игра автора на дубъл Суарес и Алба в 81-ата минута, след което съперникът взе инициативата и изравни резултата.

Мълчанието между двете звезди и Сетиен е продължило до уволнението му, което стана факт след тежката загуба от Байерн Мюнхен в Шампионска лига (2:8). Тоест почти два месеца. През това време треньорът е давал указания на Суарес и Меси чрез Серхио Бускетс и Жерар Пике, които останали неутрални в конфликта. А причините Меси отново да е щастлив на терена вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички