Рамос призна за забраненото вещество и обясни защо го е използвал


Рамос призна за забраненото вещество и обясни защо го е използвал
Снимка: Getty Images/Guliver

2992 0

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е признал, че е взимал съставката дексаметазон, заради която бе уличен от Football Leaks за употреба на допинг преди финала на Шампионска лига през 2017 година. Испанецът обаче е посочил, че веществото е попаднало в организма му чрез инжекция, която му е бита, за да облекчи болките в рамото, които е изпитвал тогава.

"Това беше противовъзпалително средство, заради проблема с акромио-клавикуларната става, който имах в рамото си, но въпросът бе повече от затворен", заявил Рамос, цитиран от френското издание Mediapart. То уточнява, че дексаметазонът футболистът е взел чрез вътрешно-артикуларна инжекция. Този аргумент бил накарал УЕФА да затвори случая.

ВИДЕО: ФЕНОВЕ НА АТЛЕТИКО ПЕЯТ ЗА РАМОС: ТОЙ Е НАРКОМАН

Дексаметазонът е забранено вещество от Световната антидопингова агенция. Той представлява мощен кортикостероид, който може да се взема само след предварителна информация за използването му. Според обвиненията от щаба на Реал обаче са подали информация за прием на съвсем друго лекарство - Celestone Chronodose.

В същото време испанският национал обяви, че са правени опити да бъде изнудван от "онези хора, които разпространяват новината".

"Тревожа се за онези хора, които опитват да опетнят имиджа ми, предупредиха ни преди месец и половина, че имат тази новина, опитвайки се да измъкнат подкуп или нещо друго. От моя страна и от страна на клуба бяхме много спокойни и казахме, че могат да пускат новината, когато пожелаят. Когато знаеш истината, действаш с много спокойствие", заяви звездата, цитиран от europapress.es.

Повече от самия Рамос по тази тема можете да прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички