Рамос за допинга: Лъжа е, опитват да ми опетнят имиджа!


Рамос за допинга: Лъжа е, опитват да ми опетнят имиджа!
Снимка: Getty Images/Guliver

1118 0

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос опроверга твърденията, че е бил уличен в употреба на забранено вещество през 2017 г., а испанският клуб е нарушил антидопинговите правила. Това бе съобщено от немското издание Spiegel, което се позова на документи от Football Leaks.

В статията пише, че допинг тестът на Рамос, взет след финалния мач от Шампионска лига 2016/17 срещу Ювентус, е дал положителен резултат за дексаметазон. Също така се твърдеше, че УЕФА е приключила делото срещу играча, допускайки, че Рамос и лекарят на Реал са направили "административна грешка" при попълването на документите.

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: ДОПИНГИРАНИЯТ КЛУБ Е ПЕЧЕЛИЛ НЯКОЛКО ПЪТИ ШАМПИОНСКА ЛИГА

"Въпросът е много сложен. Трябва да се свържа с юристи и да се защитя срещу тези обвинения. В кариерата ми съм дал 250 или 300 допинг тестове и нито веднъж не съм се провалял. Знаем за тези публикации. Преди месец и половина ни заплашваха. Когато знаеш истината, не се боиш от лъжи. Това е опит да се опетни имиджа ми и професионалната репутация", заяви Рамос, цитиран от ESPN.

Вчера УЕФА също опроверга информацията и в съобщението си подчерта, че работата на европейската централа се провежда в съответствие с кодекса на Световната антидопингова агенция и УЕФА я информира и предоставя всичката подробна информация, отчетите на експертите и доказателствата, събрани в хода на разглеждането на такива случаи. След това Антидопинговата агенция и ФИФА имат право да обжалват всяко решение, взето от УЕФА по въпросите за допинг контрола в Спортния арбитражен съд.

За конкретния случай не е постъпвало никакво обжалване от страна на ФИФА или УАДА. Реал Мадрид също отрече категорично обвиненията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички