УЕФА отрече Серхио Рамос да е хванат с допинг


УЕФА отрече Серхио Рамос да е хванат с допинг
Снимка: Getty Images/Guliver

841 0

От европейската футболна централа отговориха на твърденията на Football Leaks, че капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е взимал допинг. Той е бил открит в кръвта му след проверка, направена след финала на Шампионска лига между Реал и Ювентус през 2017 година.

Твърди се, че този препарат може да се използва в някои случаи, но клубният лекар трябва да посочи в официалния доклад за мача, че го е дал на играча. Освен това ръководителят на медицинският отдел на Реал в своя доклад е посочил, че е дал друг аналогичен препарат. Той се е оправдал с умора и стрес и му се е разминало. Новината бе опровергана от УЕФА.

"УЕФА работи по съблюдаване на допинг контрола в строго съответствие с кодекса на Световната антидопингова агенция. В случай на нарушения УЕФА съобщава за тях на WADA и ФИФА, като предоставя доказателства и всички останали материали по делото", обявиха от Нион.

"По отношение на горепосочения случай (този на Рамос, бел. ред.) - WADA потвърди, че УЕФА е направила всичко по правилния начин и в съответствие с кодекса", цитира УЕФА "The Telegraph".

През септември стана ясно, че защитникът записа голям антирекорд в Шампионска лига. Вижте какъв е той в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички