Провалилият се в Реал Кака е живото доказателство за гения на Флорентино Перес


Провалилият се в Реал Кака е живото доказателство за гения на Флорентино Перес
Снимка: Guliver/GettyImages

4767 0

Флорентино Перес е архитекът на ерата "галактикос" в Реал Мадрид, която премина през своите върхове и падения. Но успехите на "кралете" намаляха, а дългът на клуба растеше в периода, в който на неговото президентско кресло седеше Рамон Калдерон. Строителният магнат се завърна в Реал през 2009 година, а оттогава дългът намаля близо три пъти (в момента около 200 милиона евро) и успехите се завърнаха с пълна сила.

И ако за успехите на терена той няма толкова голяма заслуга, то финансовото благоденствие на тима се дължи изцяло на маркетинговия гений на Перес. А историята около трансфера на Рикардо Кака го доказва.

Носителят на "Златната топка" за 2007 година беше взет срещу малко над 60 милиона евро през 2009 година при голямото завръщане на Флорентино на "Сантиаго Бернабеу". Сумата по трансфера пък беше възстановена само за 24 часа, и то от продажба на фен артикули с неговото име - гениален ход от страна на Перес. Но той е предвидил това още през 2002 година.

Бившият спортен директор на клуба - Хорхе Валдано, даде любопитно интервю, в което разкрива, че Кака е можел да се озове в Реал само срещу 12 милиона евро.

"Случи се през 2002 година. В рамките на празнуването на столетието на Реал Мадрид ние организирахме приятелски мач, в който участваха звезди от световния футбол. Наложи ми се да поканя и Кака за тази среща. Той дойде и игра великолепно през последните 20 минути. След двубоя се видях с Флорентино Перес и му казах: "Тук има великолепен играч, който сега струва само 12 милиона евро, но след четири години цената му ще е 60 милиона евро", каза Валдано и разкри какъв е бил точният отговор на Перес. 

"Никога няма да забравя отговорът на Перес: "Не се вълнувай, Хорхе. Ще почакаме, когато той струва 60 милиона" - поредното доказателство, че дон Флорентино вижда неща, които са невидими за останалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички