Прогноза на CIES: Ето кои футболни отбори ще станат шампиони през сезон 2021/22 в Европа


Прогноза на CIES: Ето кои футболни отбори ще станат шампиони през сезон 2021/22 в Европа
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2369 0

Международният център за спортни изследвания (CIES) публикува прогнозата си за това как ще завърши сезон 2021/22 в Топ 5 на европейските първенства - Висша лига, Ла Лига, Бундеслига, Серия А и Лига 1.

Т.нар. "футболна обсерватория", която е базирана в Швейцария, използва статистика и анализ на качествата и изявите на самите футболисти, трансферите, които са предприели клубовете, пазарната им стойност, талантите, които притежават в школите си, рейтинга на играчите и т.н.

Прогноза за Англия:

Шампион и през тази година ще бъде Манчестър Сити. На второ място ще се класира Манчестър Юнатйде, а на трето и четвърто - Ливърпул и Челси!

Тотнъм и Евертън са отборите, които ще спечелят квотите за Лига Европа, а Арсенал ще се класира на 9-то място. Изпадащите тимове ще са Нюкасъл, Уотфорд и Норич...

Прогноза за Испания:

В Ла Лига Реал Мадрид ще спечели своята 35-та титла, а на вицешампион ще бъде Атлетико Мадрид. Барселона ще завоюва бронзовите медали, а Севиля ще допълни Топ 4. Изпадащите отбори ще бъдат: Елче, Кадис и Алавес

Прогноза за Германия:

Очаквано Байерн Мюнхен е фаворит според "CIES", като след него ще се подредят Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Волфсбург. Интересното е, че РБ Лайпциг ще остане извън зона "Шампионска лига" според тази прогноза...

Прогноза за Италия:

Интер ще успее да защити титлата си от сезон 2020/21 дори без Ромелу Лукаку, а Наполи, Милан и Рома на Жозе Моуриньо ще бъдат трите отбора след тях в класирането! Ювентус, който в момента е на 18-то място ще завърши шести, след Аталанта. Петко Христов и Специя пък няма да успея да се спасят от изпадане!

Прогноза за Франция:

Тук изненади не се очакват и ПСЖ ще успее да си върне титлата, а Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар ще празнуват. За шампиона от сезон 2020/21 Лил е отредено петото място.

Късно снощи на "Парк де Пренс" се разради мини-скандал, след като Маурисио Почетино замени Лео Меси в края на мача на ПСЖ срещу Лион. Този ход обаче даде резултат и в крайна сметка Мауро Икарди донесе трите точки за парижани - ето каква бе реакцията на Бълхата при попадението на сънародника му!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички