Проблемите в Барселона може да попречат да вземат заместник на контузения Пике


Проблемите в Барселона може да попречат да вземат заместник на контузения Пике
Снимка: Getty Images/Guliver

1116 0

Фактът, че Жерар Пике ще бъде извън терените продължение на няколко месеца поради контузия на коляното, отново отвори въпроса за потенциалното подписване в трансферния прозорец през януари пред Барселона. Тази възможност вече беше на масата след контузията на Ансу Фати.

Двата случая обаче са различни. Роналд Куман има много повече възможности да покрие загубата на 18-годишния футболист, като Усман Дембеле, Педри, Франсиско Тринчао и Антоан Гризман.

От друга страна, контузията на Пике е голям удар за защитата. Клубът вече бе наясно, че трябва да се подсили в тази линия и вече се беше опитал да вземе централен защитник през летния трансферен прозорец, но не успя да договори такса с Манчестър Сити за Ерик Гарсия, чийто договор приключва през юни 2021 г.

Без пристигането на Гарсия, Куман остана с четирима централни защитници: Пике, Клемент Ленгле, Самуел Умтити и Роналд Араухо, като последният бе взет от втория отбор. Сработката между Пике и Ленгле изглеждаше добре, но Умтити често се оказва контузен, а Араухо все още е млад.

В следващите дни ще се състои среща, на която да се реши дали Барселона ще влезе на трансферния пазар през януари в търсене на централен защитник, но няма да е лесно поради две причини. На първо място, финансовото състояние на клуба е несигурно и те трябваше да помолят играчите да предприемат още едно намаляване на заплатите. Най-жизнеспособният вариант би бил да подпишат с някого под наем.

В допълнение към въпросите за финансите на Барселона, друг фактор са предстоящите президентски избори. Управителният комитет, който временно управлява след оставката на Хосеп Мария Бартомеу като президент, не е в състояние да похарчи големи пари в нито една област на клуба. Като такава, всяка сделка ще трябва да бъде одобрена от идващия президент, нещо, което би означавало да се изчака до последната седмица на януари, като изборите трябва да се състоят на 24-ти.

А след лошия старт на сезона в Испания отписаха Барселона и дори си позволиха да прогнозират, че отборът може да не играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички