Привличайки Брейтуейт, Барселона стори нещо, което е възможно само в Испания


Привличайки Брейтуейт, Барселона стори нещо, което е възможно само в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

2016 0

Ла Лига и в частност испанския футбол позволи на Барселона да направи нещо, което би било невъзможно на всяко друго място по света. Каталунците привлякоха нов играч извън регламентирания трансферен прозорец.

Където и да е било, без значение причината - дори при контузия за 8 месеца, никой клуб не може да привлече футболист извън трансферния период. ФИФА не е включила тази забрана в регулациите за трансфери, което дава свобода.

Световната организация иска всички футболни федерации из страните да играят по едни и същи правила, но Кралската футболна федерация на Испания върви наопаки спрямо другите и това правило за трансферите е идеален пример за това.

Правото да можеш да привлечеш играч извън този прозорец, ако футболист от състава е контузен за 6 месеца и повече, важеше преди 2001, откъдето се запазва в страната от Иберийския полуостров. А кои свои качества изтъкна Брейтуейт при представянето си - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички