От Леганес скочиха на Ла Лига и федерацията заради Барселона


От Леганес скочиха на Ла Лига и федерацията заради Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

4289 0

От Леганес реагираха остро срещу Барселона, след като каталунците привлякоха вече бившия им играч Мартин Брайтвайт заради специално разрешение от Ла лига.

Каталунците получиха правото да вземат нов нападател извън трансферния прозорец, след като Усман Дембеле се контузи и ще бъде аут за 6 месеца, като френският футболист бе опериран през миналата седмица. Отборът на Кике Сетиен ще бъде и без Луис Суарес, който претърпя операция през месец януари и ще бъде аут до месец май.

Генералният директор на Леганес Мартин Ортега сподели, че всички в клуба са крайно разочаровани от начина, по който нападателят  премина в Барселона. Каталунците активираха откупуващата клауза в контракта на играча на стойност 18 млн. евро.

"Това е едно много несправедливо правило, от което се възползва Барселона, а ние пострадахме. Съобщиха ни за намерението си да привлекат играча в понеделник. Единственият вариант бе да се активира клаузата. Ние нямаше как да реагираме, тъй като Барселона направи всичко по правилата. Причиниха ни огромни и непоравими щети. Не можем да приемем това, че клуб, футболист на който е получил травма и е отпаднал за продължителен срок, може да си реши проблема за сметка на друг клуб", заяви Ортега. А ето кой поиска пък оставката на Хосеп Мария Бартомеу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички