Причината Хамес Родригес още да е в Реал Мадрид няма нищо общо с футбола


Причината Хамес Родригес още да е в Реал Мадрид няма нищо общо с футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

1441 0

Ръководството на Реал Мадрид направи сериозна грешка на трансферния пазар, след като през изминалото лято така и не взе дефанзивен полузащитник, и сега страда от това. Халфовата линия на тима е пренаситена с офанзивни футболисти, от които нито един не напусна. Това се очакваше да стане с Хамес Родригес, но той остана на "Сантяго Бернабеу".

Въпреки че е истински магьосник с топка в крака и в началото на сезона показа, че може да е титуляр в състава на "кралския клуб", причината да остане в столицата на Испания няма нищо общо с футболните му характеристики.

Оказва се, че колумбийският плеймейкър е сред най-високо тиражираните футболисти на тима в световен мащаб. Той е играчът, който продава най-много фланелки на различните пазари, изпреварвайки Гарет Бейл, Карим Бензема и капитана Серхио Рамос.

Особено популярен Хамес е в Южна Америка, където екипите на Реал с неговото име се продават "като топъл хляб", категорични са анализатори на спортните марки. Това е и причината Флорентино Перес да е наложил "вето" на продажбата на Родригес, поне засега. Въпреки това Зидан го използва все по-рядко, а в последния месец залага все повече на Иско и Матео Ковачич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички