Сезонът на Реал Мадрид може да отиде по дяволите само за един месец


Сезонът на Реал Мадрид може да отиде по дяволите само за един месец
Снимка: Guliver/GettyImages

1882 0

Въпреки привидно спокойната ситуация в Реал Мадрид дори в месеците, в които Кристиано Роналдо бележи голове с рекордно бавно темпо, проблемите за "белия балет" продължават да се множат. Най-новият такъв е контузията на Тони Кроос, която може да го извади от игра чак до Нова година. Първоначалната прогноза е, че той ще се възстановява около месец, но подобен тип контузии изискват повече време.

Така до началото на ноември тримата титулярни халфа на Реал Мадрид получиха тежки контузии. Лука Модрич се завърна в игра при победата над Леганес, докато дефанзивният полузащитник Каземиро все още лекува травма и дори не е започнал да тренира с топка. Това поставя под съмнение представянето на "белия балет" в следващия поне месец - 30 дни, в които "кралете" имат много тежка програма.

След паузата за мачове на националните отбори, Реал Мадрид се изправя в градското дерби срещу Атлетико - мач, в който Кроос няма да играе, не се знае на какво физическо ниво ще е Модрич, а Каземиро, ако попадне в групата, със сигурност няма да е на 100% готов. Това означава, че за пореден път "кралския клуб" може да излезе на терена без типичен опорен халф, а като прибавим и факта, че най-близо до защитните умения на Каземиро е именно Кроос, нещата за тима стават отчайващи. Хамес, Иско и Ковачич са все играчи с апетит към наказателното поле, а Реал Мадрид пропиля последния си шанс в близките две години да се сдобие поне с алтернатива на Каземиро пред защитния квартет.

Нататък в програмата на Реал Мадрид влизат мачове като гост на Спортинг в Лисабон в Шампионска лига. Нека не забравяме, че в първия мач "кралете" се добраха до обрат като по чудо, и то когато на терена беше титулярната им халфова линия. А в началото на декември има два много тежки теста за клуба - Барселона и Борусия Дормтунд.

Заради озадачаващата неактивност на трансферния пазар през лятото, Реал Мадрид е изправен пред най-тежкото си изпитание в последните 5 години. Столичани имат много тежка програма, която трябва да премине без участието на диригента Кроос, а по всяка вероятност и без Каземиро в по-голямата част от мачовете. Заради нежеланието (незнайно защо) някой измежду Хамес и Иско да бъде продаден, сега Реал ще продължи да страда в защита, а в самото начало на месец декември може да се озове на 2-о място в Шампионска лига, както и изоставащ в Ла Лига - цел №1 на "белия балет" през сезона.

На ход е Зидан, който доказа, че може да реагира в тежки ситуации. Този път обаче уж безграничният ресурс на Реал Мадрид не е наличен на френската легенда, за да изкара някой жокер от ръкава си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички