Ла Лига "разкости" Европейската Суперлига и обяви: Вие сте егоисти!


Ла Лига "разкости" Европейската Суперлига и обяви: Вие сте егоисти!
Снимка: Getty Images/Guliver

316 0

Испанската футболна федерация Ла Лига излезе с позиция относно създаването на Европейската Суперлига. В нея тя се обявява КАТЕГОРИЧНО СРЕЩУ готвените промени и мотивира становището си така:

"Ла Лига категорично осъжда неотдавна публикуваното предложение за отцепническо, елитарно европейско състезание, което атакува принципите на откритото състезание, което е в основата на вътрешната европейска футболна пирамида"

"Днес феновете на футбола в цяла Европа могат да мечтаят, че техният клуб, независимо от размера си, може да превъзхожда, да се изкачи на върха и да се състезава на най-голямата сцена. Ла Лига защитава тази европейска футболна традиция. Концепцията, предложена от 12-те европейски клуба, разрушава тази мечта, затваряйки вратата към върха на европейския футбол, допускайки само няколко клуба"

"Ла Лига има горда 90-годишна история като открито състезание. Милиони фенове по света следват клубовете ни. Успехът на нашите турнири помогна на футбола да се превърне в ключов фактор за испанската икономика, отчитайки близо 1,4% от БВП и осигурявайки заетост на близо 200 000 души. Новопредложеното топ европейско състезание не е нищо повече от егоистично, егоистично предложение, предназначено да обогати още повече и без това супер богатите. Това ще подкопае привлекателността на цялата игра и ще има дълбоко увреждащо въздействие върху бъдещето на Ла Лига, нейните клубове и цялата футболна екосистема. Това унищожаване в крайна сметка ще доведе и до провала на това ново състезание и участващите в него клубове, които са постигнали своите успехи въз основа на спечелването на титли и трофеи, които сега ще бъдат ограничени. Използваме всички мерки на наше разположение и работим с всички заинтересовани страни, за да защитим целостта и бъдещето на испанския футбол"

Следете ТУК НА ЖИВО горещата Тема на деня!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама