Ювентус и Барселона се договориха за трансферната сума за Суарес


Ювентус и Барселона се договориха за трансферната сума за Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

4528 0

Ювентус и Барселона са все по-близо до споразумение за трансфера на Луис Суарес. Както е известно, каталунците решиха, че нападателят вече е излишен, а "бианконерите" са големият фаворит за подписа му.

Според журналиста Танкреди Палмери, двата клуба са постигнали принципно споразумение относно сделката, която ще бъде за 3+13 милиона евро. От тези 13 милиона, половината ще бъдат лесни за изпълнение, докато другата половина ще зависи от представянето на италианския тим в Шампионска лига.

Барселона и Луис Суарес все още не са се разбрали за прекратяването на договора по взаимно съгласие. Уругвайският футболист вече се е разбрал с Ювентус относно личните си условия. Той ще получава заплата от 10 милиона евро на сезон и ще подпише тригодишен договор с италианския шампион.

33-годишният нападател се намира в последната година от своя контракт, който има опция за удължаване с една година. Новият мениджър на Барселона Роналд Куман обаче не смята да разчита на уругвайския нападател, което форсира раздялата му с "Камп Ноу".

Юве от своя страна търси нападател, който да замени напускащия Гонзало Игуаин. Суарес се присъедини към Барса през 2014-а, като отбеляза 198 гола в 283 мача за каталунците. В последния сезон уругваецът се разписа 21 пъти в 36 срещи.

Най-вероятният заместник на Суарес в Барселона ще бъде нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, за когото каталунците правят последен опит да го привлекат (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички