Преди повече от десетилетие: Когато Роналдиньо бе обожествен на "Сантиаго Бернабеу" (ВИДЕО)


Преди повече от десетилетие: Когато Роналдиньо бе обожествен на "Сантиаго Бернабеу" (ВИДЕО)

9866 0

Не много често футболисти успяват да ни приковат към екраните и да ни накарат да наблюдаваме всяко едно тяхно движение. Случаят обаче с великия бразилски футболист - Роналдиньо, не бе такъв.

Точно на днешната дата (19 ноември) през 2005 година - преди 17 години. Роналдиньо, носейки екипа на Барселона, направи представяне, което ще се помни вечно от футболните фенове и то не срещу кого, а срещу кръвния враг на каталунците - Реал Мадрид.

Мастъркласа на Роналдиньо

Невероятните умения на Роналдиньо са ясни за всички футболни запалянковци. Онази вечер, на 19 ноември, бразилецът направи на пух и прах "галактическата" селекция на Реал Мадрид насред "Сантиаго Бернабеу".

25-годишният Роналдиньо вкара два страхотни индивидуални гола тогава, а мадридчани просто не знаеха как да отговорят на Диньо. Публиката на "Бернабеу" бе безмълвна, а в един момент тя просто изригна, ръкопляскайки, но не за свой футболист, а за противниковия бразилски "магьосник".

Барселона побеждава с 3:0 Реал, а авторът на едно от попаденията - Самуел Ето'о, казва следното след края на мача:

"Когато Роналдиньо отбеляза онзи гол, когато премина през всички, дори от съотборниците си, стоях там безмълвен, погледнах настрани и си казах: "Но какво се случва?" Беше невероятно", споделя камерунецът.

Къде се нарежда Роналдиньо до големите във футбола?

Да, не е лъжа, че в края на кариерата си бразилецът имаше известни проблеми извън терена, но те в никакъв случай не трябва да бъдат намесвани във футболното му наследство.

Диньо е носител на "Златната топка" за 2005 година, във витрината си той може да се похвали още с медал от Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002 година и от Шампионска лига през сезон 2005/06. 

Мнозина футболни експерти и специалисти са на мнението, че светът никога повече няма да види безстрашен, харизматичен и уверен дрибльор като него, който да направи така, че всеки да се влюби в най-великата игра на този свят.

В това видео може да си припомните блестящото представяне на Роналдиньо:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Жоан Лапорта с големи новини за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички