Преди Джуд Белингам: Кои са петимата англичани, защитавали цветовете на Реал Мадрид?


Преди Джуд Белингам: Кои са петимата англичани, защитавали цветовете на Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3783 0

Реал Мадрид успя да си осигури услугите на Джуд Белингам, след като се похвали, че е подписал договор с 19-годишния вундеркинд за следващите 6 години. Младокът се превръща в шестия британец, който ще защитава цветовете на "лос бланкос". В настоящия материал пък ще ви представим петимата англичани, които са играли на "Сантяго Бернабеу" във футболната история.

1. Лори Кънингам

Кънингам бе вторият чернокож играч, който представлява Англия на национално ниво и първият британски играч, който бе трансфериран в Реал Мадрид. Крилото се присъедини към испанския гранд през 1979 г. от Уест Бромич Албиън за тогавашния клубен рекорд от 110 милиона песети (около 950 хиляди паунда).

Кънингам бързо се утвърди като любимец на феновете на "лос меренгес" с бързото си темпо и умения с топката. Той изигра ключова роля в в това Реал Мадрид да спечели титлата в Ла Лига през първия си сезон в клуба, отбелязвайки осем гола в 31 изяви. Той също така помогна на отбора да стигне до финала на Европейската купа, където мадридчани бяха победени от Нотингам Форест. Общо той изиграва 62 мача и отбелязва 19 гола за Реал Мадрид.

2. Стив Макманаман

Стив Макманаман се присъедини към Реал Мадрид през 1999 година от Ливърпул като свободен агент. По време на престоя си в Реал Мадрид Макманаман помогна на отбора да спечели две титли в Шампионска лига и две титли в Ла Лига.

Той се превърна в най-успешния английски играч, който някога е играл за клуба, и влиянието му върху успеха на отбора, през прекараното време там, не може да бъде подценявано. След четири години в клуба той беше освободен и след това се присъедини към Манчестър Сити. Полузащитникът може да се похвали с 14 гола в 158 мача за Реал Мадрид.

3. Дейвид Бекъм

Безспорно Бекъм е най-популярният английски играч, играл за Реал Мадрид. Британецът се присъедини към испанския гранд Реал Мадрид за 37 милиона евро с четиригодишен договор през 2003-а, след като Манчестър Юнайтед не се съгласи да го продаде на съперника на Реал - Барселона.

Той сложи фланелката с номер 23 в клуба и по време на престоя си на "Бернабеу" той спечели и титлата в Ла Лига през сезон 2006/07, което беше голямо постижение за него. През 2007 година Бекъм напусна Реал Мадрид, за да се присъедини към Лос Анджелис Галакси. Той отбеляза 20 гола в 159 мача във всички турнири за Реал Мадрид.

4. Майкъл Оуен

След като впечатли с Ливърпул, Майкъл Оуен подписа с Реал Мадрид през лятото на 2004 година за £8 милиона. Докато беше в Реал Мадрид, Оуен игра заедно с някои от най-великите футболисти на всички времена, включително Зинедин Зидан и Роналдо.

Британецът прекара само един сезон в Реал Мадрид, но успя да допринесе значително за успеха на отбора. Той отбеляза 16 гола в 45 изяви, като помогна на Реал Мадрид да спечели Суперкупата на Испания и титлата в Ла Лига през сезон 2004/05.

5. Джонатан Уудгейт

Бранителят подписа с Реал Мадрид през август 2004 година срещу сума от £13,4 милиона. За съжаление, престоят на Уудгейт в испанската столица беше изпълнено от контузии и той изигра само 14 мача за клуба 

Той дебютира за Реал Мадрид през септември 2005 година в мач за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао, като това се оказа катастрофален дебют. Уудгейт си отбеляза автогол, а след това получи червен картон, което доведе до отпадането на Реал Мадрид от състезанието.

При първото си участие за Реал Мадрид в европейско състезание, той вкара единствения си гол за клуба, като отбеляза с глава изравнителния гол при победата с 4:1 в Шампионска лига над Розенборг. Въпреки проблемите си с травмите, Уудгейт беше част от отбора на Реал Мадрид, който спечели титлата в Ла Лига през сезон 2006/07.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Колко плати Реал Мадрид за Джуд Белингам и къде се нарежда той сред останалите трансфери на "кралете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички