Колко плати Реал Мадрид за Джуд Белингам и къде се нарежда сред най-скъпите трансфери?


Колко плати Реал Мадрид за Джуд Белингам и къде се нарежда сред най-скъпите трансфери?
Снимка: Getty Images

4157 0

"Ще подпише ли Килиан Мбапе с Реал Мадрид" - това е въпросът, който вълнува всички фенове на "белия балет". И докато французинът попадна отново под светлината на прожекторите, то мадридчани сложиха край на друга трансферна сага. Джуд Белингам официално акостира на "Сантяго Бернабеу" за 6 години.

Това е третият трансфер от началото на лятото за Реал, като преди това бяха обявени сделките за Фран Гарсия и Браим Диас, който бе под наем в Милан.

Колко плати Реал Мадрид на Дортмунд за Белингам?

14-кратните победители в Шампионска лига, не е изненадващо, платиха на Дортмунд платиха не малка сума за един от най-талантливите млади играчи в света. Сделката ще струва първоначално 103 милиона евро плюс добавки, което всъщност изглежда евтино в сравнение с обявените 222 милиона евро, които ПСЖ плати на Барселона за Неймар, комфортно най-скъпият трансфер в историята на спорт.

Дали Белингам е най-скъпото попълнение на Реал Мадрид?

Но какво да кажем за Реал Мадрид? Заплатената сума не прави Белингам най-скъпото им попълнение, въпреки че той не е твърде далеч от челните места.

Според специалистите по пазара на играчи Transfermarkt първоначалната такса, платена за Белингам, го поставя точно пред Гарет Бейл (101 милиона евро), който се присъедини към клуба от Тотнъм през 2013 г. Въпреки че уелсецът не беше точно любимец на феновете до края на престоя си на "Бернабеу" той спечели три титли от Ла Лига и пет Шампионски лиги за осем сезона в Испания. Белингам вероятно би се задоволил с подобно постижение, но и с повече игрови минути.

Трансферната сума натежа на най-скъпото попълнение

Феновете на Мадрид обаче отчаяно се надяват англичанинът да се справи по-добре от човека, който оглавява списъка. Еден Азар беше голяма звезда на Висшата лига с Челси, но в Реал определено се провали.

От Мадрид платиха на "сините" 115 милиона евро за услугите на тогавашния капитан на Белгия, което изглеждаше разход по онова време. За четири пълни сезона обаче той започна само в 44 мача във всички състезания и отбеляза общо седем гола. Това прави почти 16,5 милиона евро на гол. Както вече стана ясно, Азар си тръгва в края на месец юни, въпреки че има още една година от договора си.

10-те най-скъпи попълнения на Реал Мадрид

Еден Азар (Челси) 115 млн. евро

Джуд Белингам (Борусия Дортмунд) 103 млн. евро

Гарет Бейл (Тотнъм) 101 млн. евро

Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед)  94 млн. евро

Орелиан Чуамени (Монако)  80 млн. евро

Зинедин Зидан (Ювентус) 77,5 млн. евро

Хамес Родригес (Монако)  75 млн. евро

Кака (Милан) 67 млн. евро

Лука Йович (Айнтрахт Франкфурт) 63 млн. евро

Луиш Фиго (Барселона) 60 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички