Барселона губи стотици милиони, но намери как да "избие" част от загубите


Барселона губи стотици милиони, но намери как да "избие" част от загубите
Снимка: Getty Images/Guliver

2532 0

Ръководството на Барселона може да е заето основно с желанието на Лионел Меси да напусне клуба, но в същото време изглежда, че ще успее с една от големите си цели - да намали драстично парите, които плаща на годишна база в отбора. 

Благодарение на напускането на Иван Ракитич и Артур Мело, както и предстоящото такова на Артуро Видал в посока Интер, бюджетът за заплати ще намалее с 40 милиона евро на сезон. 34 от тях са били за заплатите на хърватина и чилиеца, докато останалите са на новия играч на Ювентус. 

С това обаче напусканията от "Камп Ноу" не приключват, като следващата стъпка е намиране на начин, по който клубът да се раздели с Луис Суарес. Той иска неустойка, за да си тръгне година преди края на договора му. Към него има интерес от Ювентус, като в Барса се надяват това да им помогне в преговорите със Суарес. Както е известно, уругваецът остава извън сметките на Роналд Куман за следващия сезон и лично му е обяснил, че отпада от състава. 

Ако и Лионел Меси напусне Барселона, общо 120 милиона евро ще бъдат спестени само от напускането на двамата голмайстори на отбора. Очаква се да има и други напускащи, тъй като каталунците загубиха около 200 милиона евро от старта на пандемията насам, а очакваните загуби за следващия сезон са в размер на 320 милиона евро. 

Въпреки ограничения бюджет, Барселона се очаква да привлече нови футболисти, особено ако и Меси напуска. Бартомеу обаче иска първо да се раздели с ненужните играчи преди клубът да налее пари за нови попълнения. 

Що се отнася по темата с аржентинската суперзвезда на "блауграна", неговият баща кацна в сряда за преговори с президента на тима. Преди да се проведе срещата между тях обаче Меси проговори пред медиите след пристигането си в Барселона (подробности)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички