Повече от клуб? Барселона пренебрегна един от героите си (СНИМКА)


Повече от клуб? Барселона пренебрегна един от героите си (СНИМКА)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3684 0

Барселона завоюва 7-а титла на Испания в последните 10 сезона, след като беше абсолютен хегемон по терените в Ла Лига от самия старт на кампанията. Въпреки слабия старт на футболната кампания и загубите от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, "блаугранас" бяха безапелационни в местния шампионат, а освен това взеха и Купата на Краля. По време на празненствата обаче ръководството на тима сериозно обиди част от играчите, които бяха в отбора до януарския трансферен прозорец.

На шампионската фланелка на тима бяха изписани имената на всички футболисти, които в момента са в отбора, но не и на тези, които напуснаха клуба през зимата. Това веднага беше забелязано от Жерар Деулофеу, който започна кампанията като титуляр в селекцията на Ернесто Валверде, но загуби мястото си, а след това напусна и тима в опит да намери повече игрово време за себе си.

"Шампиони на Испания на половина... също така и аз имам участие, нали", написа Деулофеу в пост в социалната мрежа "Twitter". Той има 10 мача в Ла Лига през кампанията и един гол, но въпреки това името му не е изписано на фланелката. Същото важи и за Арда Туран.

И, докато двамата може да не са били с важна част за успехите на Барселона, то най-голямо впечатление прави отсъствието на името "Хавиер Масчерано" - аржентинският халф, който напусна отбора също през зимата, след като изкара почти 8 сезона на "Камп Ноу" и беше част от най-големите успехи на отбора. Дори неговото име обаче беше изпуснато, въпреки че има 7 мача за Барселона през шампионската кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички