Лионел Меси короняса Барселона с хеттрик на "Риасор" (ВИДЕО)


Лионел Меси короняса Барселона с хеттрик на "Риасор" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

11535 0

Отборът на Барселона е новият шампион на Испания. Каталунците се окичиха със златните медали три кръга преди края на първенството. Това се случи на стадион "Риасор" в Ла Коруня, където Депортиво бе победен с 4:2.

Това е седма титла за Барса в последните 9 години и общо 25-a в историята на клуба.

Победата не дойде никак лесно, въпреки четирите отбелязани гола. През първата част играчите на Ернесто Валверде поведоха с 2:0, но последва частичен обрат до 2:2. Все пак гостите взеха своето, а Лионел Меси отбеляза хеттрик, като това бяха неговите голове №30, 31 и 32 в Примера дивисион за сезона.

Срещата започна по план за Барселона. Още в 7' гостите вече водеха в резултата. Лео Меси подаде към Осман Дембеле, който напредна от дясно в наказателното поле и върна към свободния на точката за дузпата Филипе Коутиньо. 14-ата на Барса перфектно завъртя кълбото в обратния ъгъл - 1:0.

В 17' бившият играч на Арсенал Лукас Перес се разписа след центриране от корнер и голямо разбъркване пред Тер Щеген. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада преди ударът на нападателя на домакините.

След 20' игра играчите на Ернесто Валверде бяха подложени на страхотен натиск. Момчетата на Кларънс Зеедорф редуваха атаките си от дясно и през средата, но защитата на гостите за момента удържаше.

Обратно на очакванията Барселона вкара втори гол в срещата. Луис Суарес бе отдясно и с прекрасно подаване с външен фалц намери Лионел Меси, който с удар от въздуха с левия крак удвои аванса - 2:0.

Само 2' по-късно обаче Перес върна едно попадение след добре премерен удар от точката за изпълнение на дузпа - 2:1.

Настойчивата игра на домакините даде резултат и в средата на втората част. Атака на Депортиво премина по десния фланг, след което бе "разтегната" по левия към Боргес. Той от своя страна върна към точката за дузпата, от където Колак се разписа за 2:2.

9' преди края на срещата Барселона стигна до така ценния трети гол. Денис Суарес напредна добре, комбинира в ляво на наказателното поле с Меси. Аржентинецът видя Луис Суарес, подаде му, а урусът върна жеста, извеждайки партньора си в атака. Меси нямаше проблем да се разпише за 31-ви път в Примера този сезон.

Всичко в срещата се реши в 85'. Отново комбинацията Суарес - Меси даде резултат, като и този път уругвайският национал изведе своя колега, който оформи своя хеттрик, а с това подпечата и титлата на своя тим.

В последните 5' на мача и капитанът на тима Андрес Иниеста се появи на терена. Той замедни Иван Ракитич и обра овациите на всички фенове на стадиона.

Преди мача

Отборът на Барселона може да стане шампион на Испания още днес. Играчите на Ернесто Валверде са на върха с 83 точки, като имат мач повече и 8 точки аванс пред втория Атлетико Мадрид. При победа тази вечер каталунците ще станат с 11 точки аванс пред "дюшекчиите', като играчите на Диего Симеоне имат да изиграят още три срещи.

Освен това Барса продължава битката за титлата без да е допуснал нито една загуба. Лео Меси и комапния имат 25 победи и 8 равенства.

От другата страна на терена ще бъде тим, който на теория вече си е подпечатал билетите за Сегунда. Депортиво е на 18-а позиция с 28 точки, като изостава с 12 от Атлетик Билбао. 

Състави:

Депортиво: Рубен, Хуанфран, Албентоса, Шар, Лусиньо, Гюлхерм, Крьон-Дели, Колак, Боргес, Перес, Боря

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Умтити, Алба, Коутиньо, Бускетс, Ракитич, Суарес, Меси, Дембеле

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички