Пет причини защо Барселона ще играе на максимум в Ел Класико


Пет причини защо Барселона ще играе  на максимум в Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

2387 0

На 6-и май любителите на футбола ще могат да гледат едно от най-горещите дербита във футболния свят - испанското Ел Класико. Проблем обаче е, че този сблъсък може да няма нужния заряд, тъй като снощи Барселона стана шампион на Испания и двата тима ще играят само за честта си.

"Eurosport" обаче даде 5 причини защо горещият сблъсък на "Камп ноу" ще бъде достатъчно важен за домакините, интересен и ще си заслужава гледането минута по минута.

1. СЕРИЯТА БЕЗ ЗАГУБА НА БАРСЕЛОНА В ЛА ЛИГА

През текущия сезон в Ла Лига Барселона или побеждаваше съперниците си, или завършваше наравно с тях. След срамното отпадане от Шампионска лига Валверде се видя в трудно положение на руля на тима, заради което за него, аи за отбора, ще е важно да завърши участието си в първенството без да допусне загуба. За треньора това ще е 100-процентов начин да остане в каталунската столица за още поне година.

Самият отбор също има силно желание да не прекъсва серията си от 42 мача в двубоя с Реал.

2. ГОЛМАЙСТОРСКАТА ГОНКА МЕЖДУ СУАРЕС И РОНАЛДО

Лионел Меси отново разнебити съперниците си при голмайсторите този сезон и затова битка се води само за второто място. За него спор водят Луис Суарес и Кристиано Роналдо, като уругваецът води с едно попадение.

Луис обича и умее да унижава Реал, затова се нуждае от точния момент и, може би, малко помощ от приятеля си Меси, за да отвее звездата на "белите". А вбесяването на Роналдо е една чудесна мотивация за играчите на Барса.

3. РАЗКОЛЕБАВАНЕТО НА РЕАЛ ПРЕДИ ЕВЕНТУАЛЕН ФИНАЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

За разлика от Барса, Реал все още играе в Шампионска лига и се бори за трета поредна "Ушата" купа. Ако съперникът триумфира за трети пореден сезон в най-важния европейски клубен турнир, дубълът на каталунците ще изглежда по-малко ярък и важен.

Затова за Барселона е важно да направи така, че мадридчани да се почувстват максимално неудобно преди евентуален финал в Шампионска лига. Реал почти сигурно ще достигне тази фаза, тъй като едва ли ще изпусне предимството си над загубилия Робен и Боатенг Байерн Мюнхен.

4. ВТОРА ПОБЕДА НАД РЕАЛ ПРЕЗ СЕЗОНА

За последно Барселона победи два пъти в един сезон големия си съперник през кампанията 2013/14. Оттогава насам каталунците стигаха най-много до една победа в един сезон. Затова за тях ще е важно да затвърдят силното си представяне през годината, като победят два пъти най-големия си дразнител.

В първия мач в Ла Лига - през декември, шампионите на Испания победиха Реал с 3:0. Суарес откри резултата, а Меси оформи класиката с две попадения.

5. ТОВА Е ПОСЛЕДНОТО ЕЛ КЛАСИКО ЗА ИНИЕСТА

Последният мач на Иниеста срещу Реал - това също е важен стимул за Барса. Андрес вече обяви, че през лятото напуска любимия си клуб, заради което най-вероятно отборът ще изоре терена на "Камп ноу", за да го изпрати с победа в този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички