Кои играчи си тръгват и кои може да дойдат, щом Куман поеме Барселона?


Кои играчи си тръгват и кои може да дойдат, щом Куман поеме Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1989 0

Макар да не е обявено официално, мнозина смятат Роналд Куман за новия треньор на Барселона. Както е известно, вчера, 17 август, Кике Сетиен беше уволнен от поста, а нидерландецът бе забелязан на летището в каталунската столица. Впоследствие и клубът, и наставникът потвърдиха, че се водят преговори.

Медиите в Испания вече започнаха да пишат за действията на легендата на клуба, които ще предприеме след назначението си. Твърди се, че той се готви да извърши сериозни промени в състава. Според радиостанцията "Cadena Ser" Куман планира да се раздели с халфа Серхио Бускетс и защитника Жорди Алба.

Ръководството на каталунския гранд също така планува да се раздели с Жуниор Фирпо, Иван Ракитич, Мартин Брейтуейт, Самюел Юмтити, Артуро Видал и Усман Дембеле. Говори се и за трансферните планове на нидерландеца. Не е изненада, че един от първите играчи, които той иска да доведе на "Камп ноу", е негов сънародник.

Според tntsports става дума за халфа Дони ван де Беек. Нидерландецът, който играе за Аякс, е желан и от Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Трансферната му стойност според transfermarkt.com е 44 милиона евро. Междувременно, стана ясно, че Куман не е бил първи избор за нов треньор на "блауграна" (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички