Куман отново е бил резервна опция за Бартомеу и Барселона


Куман отново е бил резервна опция за Бартомеу и Барселона
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1965 0

Роналд Куман почти сигурно ще бъде назначен за нов наставник на Барселона, след като Кике Сетиен бе уволнен. Нидерландецът обаче не е бил първи избор на каталунците. Както бе и през януари при раздялата с Ернесто Валверде, президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу се е сетил първо за Шави Ернандес.

Според AS той се е свързал с легендата на клуба още преди 1/4-финала с Байерн Мюнхен, защото е бил сигурен, че времето на Сетиен изтича. Разговорът е бил кратък, тъй като Бартомеу вече е бил наясно какви са изискванията на Шави да поеме тима. Различното е, че през зимата наставникът удължи контракта си с настоящия си тим Ал Сад.

Най-важното при Шави е, че продължава да се съмнява, че настоящият борд на Барселона ще може да накара проекта си да работи и че ще се окаже, че трябва да се справя с постоянни решения за спиране или дори откази. Имайки предвид това, Шави за пореден път отхвърли предложението на Бартомеу - въпреки че този път президентът уверил, че е готов да приеме по-голямата част от исканията и условията на треньора. След отказа му Бартомеу изчакал да мине двубоя с Байерн. Ден след унизително 2:8 президентът се е обадил на Куман с оферта, като този път се очаква да приеме. По-рано и от Барселона потвърдиха за разговорите с Куман

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички