Появиха се нови притеснения относно провеждането на "Ел Класико"


Появиха се нови притеснения относно провеждането на "Ел Класико"
Снимка: Guliver/GettyImages

4452 0

20 дни преди отложеното "Ел Класико" се появиха нови притеснения около организацията и провеждането на голямата среща. Реал Мадрид и Барселона все още не са получили никакви официални съобщения от полицията в Испания, което предполага, че няма да има проблем за провеждането на двубоя на 18 декември.

Marca обаче разкрива, че на "Сантяго Бернабеу" безпокойствието започва да расте. На 16 декември ще бъде изслушването на бившия премиер на Каталуня Карлес Пучдемон. То ще се проведе в Брюксел и след него ще стане ясно дали той ще бъде екстрадиран обратно в Испания. Решението може да доведе до нови протести из Барселона и да застраши провеждането на дербито.

От Реал Мадрид са в контакт с Националните служби за сигурност и са наясно, че няма решение за евентуално ескалиране на напрежението в Каталуния, както беше в края на октомври, когато бе първоначалната дата. От клуба продължават да се придържат към плана си да отседнат в хотел, само на 800 метра от "Камп Ноу“, въпреки че няма да прекарат нощта в Барселона, предвид времето за начален час 21:00. Страховете им са свързани с пристигането на екипа на стадиона и мерките, които протестиращите биха могли да предприемат, като блокиране на пътища и магистрали в Барселона. Маршрутите за вход и изход около Камп Ноу трябва да бъдат изпразнени, за да се гарантира безопасността на играчите на Реал Мадрид.

От Реал пък вече се оплакаха, тъй като преди двубоя им с Барселона ще имат по-малко време за почивка - ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички