"По мое време би чистил единствено обувки" - припомниха брутални думи на Стоичков за Дембеле (ВИДЕО)


"По мое време би чистил единствено обувки" - припомниха брутални думи на Стоичков за Дембеле (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7870 0

Усман Дембеле разпали сериозни дискусии в испанския футбол, след като се очаква да напусне Барселона в посока ПСЖ. Трансферната сума, която парижани трябва да заплатят е 50 млн. евро, като играчът вече е изразил готовността си да напусне "Камп Ноу".

Точно по този повод няколко международни спортни сайтове припомниха думи на Христо Стоичков миналата година, с които критикува играча.

Само преди година Стоичков критикува остро Дембеле

"Изигра точно 20 пълни мача за четири и половина години. По мое време с такава статистика единствено би чистил обувки. За 140 милиона евро само това. Аз се включих в състава като чужденец, за да разбера какво представлява и какво означава Барселона по времето на Кубала, Караско, Линекер, Бакеро, Салинас.

Знаех историята, а той така и не разбра какво е Барса. Христо Стоичков го казва. Ако не искате да сте в Барселона, поне не цапайте емблемата. Остави фланелката и кажи "господа, напускам", заяви Стоичков през 2022 година в ефира на телевизия TUDN.

Треньорът на испанския първенец Шави поиска от ръководството на каталунците бързо да намери заместник на Дембеле, който беше купен в Барса от Дортмунд през лятото на 2017 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички