Мбапе споделил голяма си мечта пред Стоичков, той го посъветва коя лига да избере


Мбапе споделил голяма си мечта пред Стоичков, той го посъветва коя лига да избере
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6550 0

Килиан Мбапе трябва да се насочи или към Ла Лига, или към Висшата лига, ако иска да поддържа най-високо ниво. Това заяви легендата на българския футбол и на Барселона Христо Стоичков.

Мечтата на Мбапе, която той е разкрил пред Стоичков

Суперзвездата на Пари Сен Жермен е обект на постоянно коментиране заради бъдещето му с шампионите от Лига 1 след безизходицата по договора. "Той е страхотен играч. Разговаряхме извън кадър и той ми каза, че по-голямата му мечта е да спечели "Златната топка". Трудно е да се достигне нивото му и още повече да се остане на това ниво", сподели Стоичков пред Stats Perform.

"Може би ПСЖ е избрал да разчита на него, на Меси, на Неймар, на Серхио Рамос и на Донарума да имат конкурентен отбор и да могат да спечелят Шампионска лига, но това не може да стане просто така. Ако Мбапе иска да се състезава на високо ниво, той трябва да отиде в испанската лига или Висшата лига. В Англия има отбори, които могат да го привлекат, като Манчестър Сити, Ливърпул или Арсенал".

Мбапе ще наложи нова доминация във футбола

"Той трябва да избере пътя, където се чувства най-комфортно, защото няма да е лесно. Ще има огромен натиск върху него. Килиан е страхотен човек и много скромен. Някои казват, че е арогантен, но не е така. Той е много добър и много добре знае какво иска да прави. Надявам се, че рано или късно Килиан ще получи възможността да вдигне "Златната топка", защото го заслужава.

Стоичков вярва, че Мбапе е близо до върха на нова група играчи, които да бъдат считани за най-добрите в света, прогнозирайки голямо съперничество с Ерлинг Хааланд и Винисиус. "Сега започва друга ера с големи имена, като в моята имаше Роберто Баджо, Майкъл Лаудруп, аз, Мишел, Емилио Бутрагеньо, Юрген Клинсман или Лотар Матеус много велики играчи. След това дойде това време с два феномена като Меси и Кристиано Роналдо, където двамата винаги се състезаваха. Сега идват нови фантастични играчи. Холанд, Мбапе, Винисиус, Педри, Гави, други играчи, които могат да се доближат. През следващите години ще видим голямо съперничество между Холанд, Мбапе и Винисиус. Нападатели, които правят голямата разлика". А вече има първа оферта за Мбапе, която чупи всички рекорди във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички