Официално: Луис Суарес е играч на Атлетико (Мадрид)


Официално: Луис Суарес е играч на Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

4860 0

Третият най-добър голмайстор в историята на Барселона Луис Суарес официално напусна клуба и се присъедини към конкурент от испанската Ла Лига. Уругваецът ще е част от Атлетико (Мадрид) през новия сезон, след като подписа с "дюшекчиите".

Атлети вече обяви сделката. Трансферът е свободен, след като Суарес се споразумя с Барселона договорът му да бъде анулиран година преди изтичането му. Все пак, ще бъдат заплатени 6 милиона евро под формата на бонуси.

Уругвайският нападател ще взима 9 милиона евро след облагането с данъци в новия си тим. Той подписа договор за две години Атлетико (Мадрид) отдаде под наем друг свой нападател в лицето на Алваро Мората в Ювентус под наем

Именно при "бианконерите" трябваше да отиде и Луис Суарес, като в случая му проблем се оказа италианският паспорт и факта, че изваждането му щеше да отнеме твърде много време. Суарес реализира 198 гола в 283 участия за 6 години в Барселона.

Освен това, той завоюва редица трофеи с каталунците. Неговата възраст, както и пълният крах за Барса през миналия сезон, в добавка с вижданията на новия треньор Роналд Куман, лишиха топнападателя от мястото му на "Камп Ноу".

А кои са 4-те отбора, с които Луис Суарес не е имал право да подпише?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички