Пике разкри заплатата си в Барса след обвинение на журналист


Пике разкри заплатата си в Барса след обвинение на журналист
Снимка: Getty Images

4191 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике отговори на твърдение на журналист, че е най-скъпоплатеният футболист на Барселона. За целта той разкри годишната си заплата на "Камп ноу". Луис Канут заяви пред каталунска телевизия, че централният защитник получава 28 млн. евро годишно.

Бранителят обвини Канут в това, че „защитава приятелите си“. Ветеранът публикува и снимка на това, което твърди, че е половината му годишно възнаграждение – сума от 2,3 милиона евро (близо 1.9 млн. паунда). Това означава, че годишната заплата на Пике е под 4 млн. паунда или по-малко от 20% от сумата, обявена от Канут.

Барселона също отрече предположените числа. „Считаме за неподходящо, непрофесионално и акт на лоша съдба, когато тази информация е представена като вярна“, споделиха от клуба по този повод.

Каталунският клуб преживя тежка година от финансова гледна точка, като капитанът Лионел Меси бе принуден да напусне в посока Пари Сен Жермен. Барселона има дълг от 1 млрд. долара. Вчера стана ясно, че Филипе Коутиньо е намалил заплатата си, за да премине в Астън Вила под наем. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички