Пике отсече: Това беше най-слабият Реал Мадрид на "Бернабеу"


Пике отсече: Това беше най-слабият Реал Мадрид на "Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

2512 0

Един от най-опитните играчи на Барселона Жерар Пике, който носеше пряка вина за гола на Винисиус, който реши Ел Класико, беше категоричен, че не е виждал Реал Мадрид в по-слабо състояние от това, което "кралете" са демонстрирали през първото полувреме. 

В срещата "белите" имаха проблеми в защита през първите 45 минути, а в нападение оказалият се герой Винисиус сбърка ключови атаки на столичани на скорост, което можеше и да коства мача за Реал Мадрид. Именно това визираше и Пике с анализа си след двубоя на "Сантиаго Бернабеу". 

"Цялото първо полувреме беше за нас. Реал Мадрид беше много слаб. Дори мога да кажа, че беше най-слабият, срещу когото съм игра на "Бернабеу". Това не е критика, защото и ние не играхме добре и не се възползвахме от моментите си в мача и не вкарахме положенията, които създадохме", каза испанският бранител. 

"След почивката те изнесоха играта по-далеч от вратата и ни вкараха гол в най-неподходящия момент. Това бе логично, след като ние не реализирахме през първата част. Може и да са ни ранили, но не са ни убили и е напълно по силите ни да защитим титлата в Ла Лига", отсече Жерар Пике. 

Това беше първа победа на Реал Мадрид над Барселона у дома от 2014 година насам, като "белия балет" се намираше в ужасяваща форма в домакинските си сблъсъци срещу големия съперник. По време на успеха в неделя вечер пък падна и неочакван рекорд в Ел Класико (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички