Пике не пропусна да "захапе" Реал и заяви: Не трябваше да местят "Ел Класико"


Пике не пропусна да "захапе" Реал и заяви: Не трябваше да местят "Ел Класико"
Снимка: Guliver/GettyImages

1607 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че "Ел Класико" е трябвало да се играе на първоначално насрочената дата, която бе 26 октомври. Заради политическото напрежение в Каталуния обаче дербито между Реал Мадрид и Барселона бе отменено за 18 декември от 21 часа българско време. 

"Реал ще има повече време за почивка за следващия мач. Винаги ще има подобно оплакване, но програмата вече е направена и няма какво да се направи. Двубоят трябваше да се изиграе на първоначалната дата. Играчите са свикнали да играят на всеки 2-3 дни, но когато е това дерби всичко е увеличава покрай него", заяви Пике.

"Началният час на двубоя може да се отрази, но аз лично предпочитам да играя вечер. Всеки има своите предпочитания. Аз съм сигурен, че ако погледнем назад ще видим, че ние сме имали по-малко почивка от Реал в много от случаите. Не сме искали пренасочване на двубоя. Всичко започна, когато Тебас предложи да играем в Мадрид, а след това го пренасочиха и за декември. Ние обаче не сме се оплаквали. Нищо нямаше да се случи, ако играехме на 26 октомври. В определени зони бе пълно с полиция, но на "Камп Ноу" нямаше да има проблем", категоричен е испанският защитник.

От Реал пък вече се оплакаха, тъй като преди двубоя им с Барселона ще имат по-малко време за почивка - ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички