Суарес разкри огромния натиск да си титулярен номер 9 в Барселона


Суарес разкри огромния натиск да си титулярен номер 9 в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4166 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес заяви, че приема с разбиране това, че клубът търси нов централен нападател. Уругвайската звезда посочи колко му е било трудно да бъде в ролята на титулярната "деветка" в голям клуб като Барселона.

"В Барселона има огромни изисквания. Взимаш изпит на всеки три дни, лошата игра никой не ти я прощава. Не е лесно да се адаптираш в такъв голям клуб и да запазиш мястото си в титулярния състав. Играя под такъв натиск вече 5 години и винаги се опитвам да се справя с това", коментира Суарес, цитиран от "Ovacion".

"Не ме изненадва това, че Барса търси нов нападател, такива са реалностите във футбола. По-рано вече казах, че един ден ще дойде времето, когато възрастта ми няма да ми позволи да играя за каталунския клуб", допълни звездата.

Луис Суарес премина в Барселона след Мондиал 2014, по времето на най-тежкия период в кариерата си. Както е известно, заради ухапването на Джорджо Киелини на мача Уругвай-Италия нападателят бе наказан от ФИФА с 4-месечна забрана да се занимава с футбол. Оттогава досега Суарес записа 260 мача за каталунския гранд, в които вкара 185 гола и направи 97 асистенции. А къде най-вероятно уругваецът ще продължи кариерата си вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички