От Ла Лига съставиха план за подновяването на първенството


От Ла Лига съставиха план за подновяването на първенството
Снимка: Getty Images/Guliver

1554 0

От ръководството на Ла Лига вече разработват план за отборите и как те да се завърнат към тренировъчен процес преди подновяването на първенството. Последният възможен даден срок за това, който бе даден е в края на юли месец.

Първенството на Испания бе прекратено на 12 март за два кръга, но по-късно заради разпространение на пандемията от коронавирус бе отложено за неопределен срок, както почти навсякъде в Европа. Ла Лига предлага четири етапа, които ще отнемат 15 дни и трябва да се проведат преди турнира да се възобнови.

Първата стъпка трябва да е за подготовка за тренировъчния процес, след което футболистите да започнат индивидуални занимания. После играчите ще проведат тренировки в три групи по осем души, след което ще тренират всички заедно. Според Cope, от Ла Лига смятат, че е е важно да се поставят под карантина играчите и техническия персонал в хоте или в тренировъчните бази на клуба и че те допускат само оторизиран персонал. Това ще избегне разпространението на заразата, след като всички играчи бъдат изчистени.

Три дни преди старта на подготовката всички футболисти, сътрудници на клуба и техните роднини ще преминат тестове за коронавирус и в случай на положителен резултат ще започне повторна изолация. След САЩ и Италия, Испания е третата най-засегната страна от коронавируса. Съвсем наскоро и играч на Барселона изрази надежда, че ще има предсезонна подготовка преди да започнат мачовете - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички