Основен играч на Барселона се оперира, прогнозите за Мондиал 2022 не са добри


Основен играч на Барселона се оперира, прогнозите за Мондиал 2022 не са добри
Снимка: Getty Images

1400 0

Защитникът на Барселона Роналд Араухо ще се подложи на операция в средата на седмицата, след като получи контузия по време на почивката за международни срещи.

Испанският вестник "Ел Мундо Депортиво" съобщава, медицинската интервенция ще се проведе в четвъртък в Турку, Финландия от доктор Ласе Лемпайнен. 

23-годишният бранител е с разкъсано сухожилие на дългия адуктор на десния крак, което получи по време на контролата между Уругвай и Иран. Срещата се изигра в петък в Австрия, като футболистът не успя да завърши двубоя в игра.

Араухо е получил уверение, че възстановяването след операцията ще бъде бързо, докато селекционерът на Уругвай Диего Алонсо е обещал на защитника, че ще го чака до последния момент в състава за Световното първенство.

Дългоочакваната надпревара започна на 20 ноември в Катар, а по последни данни Барселона не съобщиха срока, след който играча ще бъде на разположение. Предполага се обаче, че това може да продължи от 6 седмици до 2 месеца, което може да му коства участие на Световното.

Вижте кога ще се проведе първото Ел Класико за сезона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички