Още оставки в Барселона след референдума


Още оставки в Барселона след референдума
Снимка: Gulliver/GettyImages

1993 0

Вотът за независимост на Каталуния разтърси футболния отбор на Барселона. Оставки на ръководители и извънредно заседание след референдума в областта.

Оставката на вицепрезидента на Барселона Карлес Виларуби беше последвана от тази на Жорди Монес - директорът на докторското звено в клуба.

На извънредната среща президентът Жозеп Мария Бартомеу обсъди с останалите акционери не само напусканията, но и каква да е реакцията на клуба срещу Испанската федерация. Тимът вече изпрати жалба за това, че трябваше да играе двубоя с Лас Палмас въпреки извънредната обстановка в града.

Според правилника на Ла Лига отборът щеше да загуби служебно, а и да му се отнемат 3 точки, ако не беше изграл двубоя с Лас Палмас.

Бартомеу настоява, че е било неразумно да има мач и е настоявал за неговата отмяна. Утре всички работещи в "Барселона" ще се включат в протестите в града и всички музеи, бази и стадиони на клуба ще бъдат затворени.

Изненадващо в дискусията за Барселона се включи и мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, който каза, че Барселона е един от най-политизираните клубове и не вярва, че тимът ще заиграе в друга лига.

"btvnovinite.bg"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички