Ако се отдели от Испания - как ще изглежда националният тим на Каталуня?


Ако се отдели от Испания - как ще изглежда националният тим на Каталуня?
Снимка: Getty Images/Guliver

7605 0

Вчера в Каталуня бе направен опит за провеждане на референдум за независимост на региона от Испания. В Мадрид не го признават, на Барселона ѝ е все едно. В случай че Каталуня успее да се отдели, ще ѝ се наложи да сформира свой национален отбор по футбол, най-малкото.

Каталуня има футболен национален отбор от повече от 100 години и от време на време играят неофициални мачове и в тях се включват почти всички местни звезди - Пике, Фабрегас, Бускетс и други.

Ето как изглежда най-силният вариант на такъв отбор на този етап:

Интересното е, че най-добрият вратар на Каталуня играе за Реал Мадрид. Кико Касия е роден в Каталуня, на 14 попада в школата на Реал, след това се връща и дълго играе за Еспаньол, а през 2015 отново отива в Мадрид, където и досега седи на скамейката.

В отбрана са двамата основни защитници на Барселона - Пике и Алба, и двама души, които доскоро играеха на "Камп ноу", но напуснаха, заради недостатъчно игрово време (Монтоя сега е във Валенсия, а Бартра в Борусия (Дортмунд).

Тройката полузащитници - още двама играчи на Барселона - Бускетс и Роберто, и звездата на Челси Сеск Фабрегас.

Атаката може би изглежда скромно като имена, но и тук са уважавани играчи - върналият се това лято в Барселона Жерар Деулофеу, който още е собственост на английския Стоук Сити, Боян Къркич и централният нападател на Еспаньол Жерар Морено, който през този сезон в Ла Лига вкара 3 гола в 6 мача. Там може да играе и Кристиан Тейо, който сега е в Бетис.

А ето как според "Marca" изглежда най-добрият каталунски отбор на всички времена:

Рикардо Самора - един от най-добрите вратари на 20-и век, неговото име сега носи наградата за най-добрия вратар в Ла Лига.

Жоан Капдевия - Бившият ляв защитник на Депортиво и Виляреал, шампион на Европа през 2008 г. и дветовен шампион през 2010 година.

Карлес Решак - Крило, което 14 години игра за Барселона и спечели с тях титлата на Испания и Купата на носителите на купи.

Паулиньо Алкантара - Нападател на Барселона от 1910-20 г., който е вкарал за каталунците повече от 300 гола.

Раул Тамудо е легенда и капитан на Еспаньол.

Източник: sports.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички