Празните трибуни на "Камп Ноу" не спряха Барселона


Празните трибуни на "Камп Ноу" не спряха Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2638 0

Барселона успя да стигне до поредната си победа в Ла Лига, след като разби с 3:0 Лас Палмас в мач, който се игра пред празни трибуни на "Камп Ноу". Причината за липсата на феновете беше решението на ръководството да не допуска фенове след жестоките сцени, разразили се по време на референдума в Каталуния.

Играчите на Ернесто Валверде бяха видимо стъписани през първите 45 минути, но на почивката явно се бяха успокоили, след като заиграха в типичното за тях темпо.

Голът на успокоението пък падна още в 48', когато Серхио Бусетс с глава даде аванс на своите. В 70' и 77' дойде време за Лео Меси да отбележи 2 гола след две брилянтни асистенции на Денис Суарес, а след това и на Луис Суарес.

Лас Палмас имаше своите положения в срещата, особено през първото полувреме, като Калери удари и греда.

Барселона продължава да е лидер в Ла Лига, без да е загубил точка в първите 6 срещи.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна, въпреки че се появиха информации, че Барселона ще бойкотира двубоя. Каталунците натиснаха своя съперник, като от време на време се чуваха звучни възгласи около стадиона, където десетки хиляди фенове останаха пред затворени врати.

Заради липсата на фенове Барселона не играеше с обичайни интензитет. Единствено Меси на два пъти стреля опасно, докато играчите на Лас Палмас се отбраняваха отлично и контраатакуваха много опасно. Тер Щеген на няколко пъти се намеси решаващо като защитник, излизайки далеч от наказателното си поле.

В 42' дойде най-добрият шанс в мача, като Лас Палмас едва не поведе. Танани успя да изведе Усама в наказателното поле. Той запази самообладание и успя да изведе Калери на стрелкова позиция. Нападателят обаче удари гредата - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 3 минути след подновяването на играта Барселона успя да поведе. Меси центрира от корнер, а Бускетс успя да изпревари вратаря и с глава успя да даде аванс на своите - 1:0.

Само 2 минути по-късно Танани можеше да изравни, след като нахлу в наказателното поле, но стреля в аут.

След гола Барселона определено заигра по-добре и Суарес и Меси заредиха пропуск след пропуск преди да дойде 70'. Тогава Денис Суарес изведе по отличен начин Меси сам срещу вратаря, а Ла Пулга комфортно заобиколи вратаря и се разписа на празна врата - 2:0.

в 77' Барселона подпечата победата си. Меси проби през центъра на терена и подаде на Ракитич. Той от своя страна насочи топката към Суарес на дъгата на наказателното поле. Без дори да поглежда той копна топката зад защитата на Лас Палмас, а там бе Меси - удар и 3:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто, Пике, Масчерано, Алба; Паулиньо, Бускетс, Денис; Алейш Видал, Меси, Суарес

Лас Палмас: Чичисола; Мичел, Чимо, Лемос, Борха, Акилано; Ернан, Виера, Тана, Усама; Калери

ПРЕДИ ДВУБОЯ

17:40 Вицепрезидентът на Барселона Карлес Виларуби подаде оставка, заради решението мачът да се играе пред празни трубуни.

17:09 Всичко ходове към "Камп Ноу" са затворени, но феновете продължават да идват към стадиона. Очакват се нови сблъсъци между граждани и полиция.

17:00 Ръководството на Барселона оповести, че срещата ще се играе пред празни трибуни заради "препоръка" на испанската лига.

16:55 Вече е официално - двубоят ще се играе пред празни трибуни след официално решение на испанската футболна федерация.

16:45 Има хиляди около "Камп Ноу", но районът е отцепен от полицията.

16:40 Жерар Пике отказва да се появи на терена, въпреки че фигурира в стартовия състав на Барселона за срещата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички