Още една ера е към края си: Серхио Бускетс напуска Барселона


Още една ера е към края си: Серхио Бускетс напуска Барселона
Снимка: Getty Images

4927 0

Легендарният полузащитник на Барселона Серхио Бускетс ще напусне клуба след края на сезона, съобщава авторитетното каталунско издание Diario Sport. 30 юни 2023 г. е денят, в който Бускетс окончателно ще се раздели с клуба, в който прекара над 15 години - от дебюта му през 2008-а насам.

Договорът на 34-годишния Бускетс изтича на 30 юни и няма да бъде подновен, а най-вероятно халфът ще продължи кариерата си отвъд Океана - в отбор от американското първенство Мейджър Лийг Сокър (МЛС), като основен фаворит за подписа на испанеца е Интер Маями.

Емблематичната кариера на Бускетс в Барселона

Бускетс прави своя дебют на 13 септември 2008 година под ръководството на Хосеп Гуардиола, но едва ли някой тогава е предполагал докъде може да се разгърне кариерата на юношата на Барселона. 15 години по-късно Бускетс вече е легенда на клуба, като е спечелил абсолютно всичко с каталунците.

Бускетс ще напусне Барселона с близо 700 мача за клуба

Години наред Бускетс игра рамо до рамо с легенди като Шави и Иниеста, и макар често да оставаше в тяхната сянка, ролята на опорния халф винаги е била основополагаща за успехите на "лос кулес". През 2015-а Бускетс трябваше да се сбогува с футболиста Шави, а сега Шави, в ролята на мениджър, ще трябва да каже "сбогом" на Серхио.

В последните няколко сезона Бускетс не играе на висотата, с която го правеше преди, но пък продължава да поддържа много високо ниво за възрастта си. Бускетс по всяка вероятност ще завърши кариерата си с над 700 мача за Барселона, като до момента има 687.

Още футболни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички