Осакатена Барселона с първа победа в гостуване за сезона, Тер Щеген подаде за гол


Осакатена Барселона с първа победа в гостуване за сезона, Тер Щеген подаде за гол
Снимка: Getty Images/Guliver

4686 0

Барселона постигна първата си победа в гостуване през новия сезон в Ла Лига, след като победи Хетафе с 2:0. Каталунците постигнаха този успех в отсъствието на капитана си Лионел Меси, както и на атакуващите играчи Ансу Фати и Усман Дембеле. Автор на първия гол стана Луис Суарес, а интересното бе, че негов асистент беше вратарят Марк-Андре тер Щеген. Второто попадение реализира новака Жуниор Фирпо.

Така Барселона временно се изкачи до второто място в класирането в Ла Лига с 13 точки, с 1 по-малко от лидера Реал Мадрид, играещ по-късно днес. Гостите завършиха мача с 10 човека, след като в 82' Клеман Лангле си изкара втори жълт картон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата опасна ситуация в мача дойде в 11-ата минута. След грешка на защитник на Хетафе Карлес Перес открадна топката в наказателното поле и отправи опасен удар, но Давид Сория спаси изстрела му. В 16' топката като по чудо не влезе във вратата на домакините, след като Суарес се освободи от своя пазач и отправи изстрел към опразнената врата, но топката мина покрай целта. 

В 21' и Хетафе създаде първата си голова ситуация пред вратата на гостите, като стоящият нащрек Тер Щеген излезе и се намеси, за да предодврати попадението в своята мрежа. Ударът бе отправен от Анхел. В 29' Барселона сама си усложни живота, след като Бускетс не се справи с гардирането на една топка. Това създаде хаос в наказателното поле на каталунците, в който Хетафе стигна до изстрел, но над вратата на Тер Щеген. 

В 43' Барселона поведе на "Колисеум Алфонсо Перес" след любопитна ситуация. Тер Щеген излезе да посрещне топка и я прати напред. Луис Суарес беше на точното място, изскочи пред Бруно и прехвърли излезлия Сория, за да изведе своя тим напред в резултата. Няколко минути по-късно уругваецът можеше да удвои аванса на гостите, но ударът му мина покрай страничния стълб. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко минути трябваха на каталунците, за да удвоят преднината си след почивката. В 49' Карлес Перес пробва изстрел от далечна дистанция, но Сория внимаваше и отби топката. Тя обаче попадна у Жуниор Фирпо, който с лекота прати топката под тялото на вратаря на Хетафе - 0:2. В следващите минути гостите диктуваха ритъма на играта и не допуснаха опасни ситуации пред своята врата.

15 минути преди края на редовното време Ернесто Валверде предприе дефанзивна смяна, прибирайки Гризман и заменяйки го с Нелсон Семедо. Малко след това Артур пробва да изненада Сория с удар от далечна дистанция, но топката мина встрани от вратата. В 80' в игра за Барселона влезе и изолираният в последно време Иван Ракитич. Той замени Серхио Бускетс. 

В 82' гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Клеман Лангле извърши нарушение, наказано с жълт картон от съдията, втори за защитника. При изпълнението на фаул след това Тер Щеген се намеси решително. В 86' пък Хетафе регистрира пропуск, след като Анхел стреля над вратата с глава след центриране. 

СЪСТАВИ:

Хетафе: Сория, Ниом, Гонзалес, Д. Суарес, Даконам, Джейсон, Кукурея, Арамбари, Максимович, Мата, Родригес

Барселона: Тер Щеген, Лангле, Пике, Фирпо, Роберто, Артур, Де Йонг, Бускетс, Гризман, Перес, Суарес

ПРЕДИ МАЧА:

В състава на гостите има доста проблеми, най-важният от които е отсъствието на капитана Лионел Меси след нова контузия. Съществува опасност нападателят да пропусне близкия месец, но треньорът Ернесто Валверде успокои, че травмата му не е сериозна.

Аут за мача около Мадрид е и младата надежда на каталунците Ансу Фати. 16-годишният играч също има контузия. Двубоя пропускат и контузените Жорди Алба и Самуел Юмтити.

В последните години Хетафе няма голяма успеваемост в мачовете с испанския шампион. За последно те са побеждавали гранда от Каталуня у дома през 2011 година. Барселона обаче се затруднява в мачовете си с този отбор, още повече че през миналия сезон той разполагаше с една от най-добрите защитни линии в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички