Минимална победа за Атлетико Мадрид на старта в Испания (ВИДЕО)


Минимална победа за Атлетико Мадрид на старта в Испания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1077 0

Отборът на Атлетико Мадрид стартира с минимална победа сезон 2019/2020 в Примера Дивисион. Играчите на Диего Симеоне надиграха Хетафе с 1:0 у дома.

Отличен старт на кариерата си на "Уанда Метрополитано" направи новият бранител на тима Киърън Трипиър, който освен силна игра в отбрана, направи и асистенция за единственото попадение. То бе дело на Алваро Мората в 23'. 

До края на първото полувреме двата тима останаха с човек по-малко. Нападателят на Хетафе Хорхе Молина първо видя червения цвят на картона, а след него същото наказание последва и за Ренан Лоди.

През втората част новата звезда на "дюшекчиите" Жоао Феликс направи страхотен рейд от собствената половина чак до противниковото наказателно поле, където бе фаулиран. Така в 56' Алваро Мората застана зад бялата точка при изпълнение на наказателен удар, но Давид Сория хвана ъгъла и изби кълбото.

След края на срещата и Диего Симеоне коментира играта на двете нови попълнениея. 

„Първият двубой никога не е лесен. Съперникът се придвижваше и защитаваше добре по терена. Жоао не получи достатъчно пространство през първото полувреме, за да покаже играта си. В индивидуален план успя той показа силата си, но се надявам да се случва по-често. Той трябва да продължи да се развива", каза по адрес на младия португалец Симеоне.

„Той игра много добре с дълбочина, качество и прецизност. Центрирането му към Мората за гола беше страхотно", похвали английският национал Диего Симеоне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички