Определиха на кой стадион ще се играе финалът за Купата на Краля


Определиха на кой стадион ще се играе финалът за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Gulliver

2337 0

Финалът на тазгодишното издание на Купата на краля ще се проведе на 25 май на стадион "Бенито Виямарин" в Севиля, съобщи Испанската футболна федерация днес. Домът на Бетис, който има капацитет от близо 61 хиляди зрители, е бил предпочетен пред стадиона на Валенсия - "Местая".

За първи път в историята Федерацията определя домакина на финала за Купата, още преди да са ясни финалистите в надпреварата. Това означава, че тимът на Бетис има шанс да стигне до финал пред собствената си публика, след като направи равенство 1:1 като гост в първия си четвъртфинален мач с Еспаньол.

"Зелено-белите" са печелили два пъти трофея, но за първи път стадионът им ще посрещне решаващия мач за титлата. Досегашните четири финала в Севиля са се играли на стадиона на едноименния клуб - "Рамон Санчес Писхуан". Миналогодишният финал за Купата на краля се игра на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид, като Барселона разби Севиля с 5:0, за да спечели трофея за четвърта поредна година.

Новото попълнение на настоящия носител на Купата - Барселона Френки Де Йонг пък се е озовал на "Камп Ноу" след помощ от Неймар - може да видите повече подробности в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички